Donau LIGHT på cykel fra Passau til Wien med god tid til sjov

DKK5.215DKK8.100

Cykelferie med børnevenlige korte etaper ved Donau, på den bekvemme måde med hotel og daglig bagagetransport. Tag på en fornøjelsestur i smukke landskaber med hyggelige middelalderbyer og afslappet hyggecykling på bilfrie stier langs floden. Når du vælger cykelferie ved Donau sætter du hygge og komfort i fokus. I bor på komfortable 3* og 4* hoteller undervejs på ruten, og al den tunge bagage lader I stå på hotellet, når I forlader det. Så mens I nyder den dejlige cykeltur, flytter vi jeres bagage videre til jeres næste hotel. Du kan pakke din kuffert, som du ville pakke normalt. I løbet af dagen har du kun dig selv at “slæbe” på, og når I kommer frem til dagens mål, så har I samtidig alle jeres pakkenelliker til rådighed.

Clear
SKU:OST10B
Category:

 Cykelferie ved Donau “ned ad bakke” fra Passau til Wien!

I cykler langs Donaus bredder med de betagende landskaber omkring Donausløjfen ved Schlögen, hvor floden med smukke kurver hurtigt vender 180 grader. Dyk ned i legendariske Wachau med romantiske byer og mægtige slotte omgivet af vinmarker, uberørte skove og floddale, og oplev Wien – byen med en overflod af seværdigheder!

På strækningen fra Passau i Sydtyskland til Østrigs hovedstad Wien falder Donau ca. 175 meter i højden, så man kan sige, at denne cykelferie er ned ad bakke hele vejen!

Og med dagsetaper på 26-32 km de fleste dage er denne tur meget velegnet til alle de, som ønsker korte etaper og masser af tid til hygge og oplevelser undervejs hver dag, uanset om det er børnefamilien med mindre børn eller ældregruppen, som tager hensyn til ikke f.eks. at belaste et slidt knæ. ALLE kan deltage i denne tur, og vi garanterer minderige oplevelser.

I samme åndedrag vil vi dog ikke undlade at nævne, at eftersom I følger flodens stille og rolige løb uden vandfald eller større højdeforskelle end dem, I møder ved et par sluser undervejs, ja … så føles turen alligevel som en meget let lige-ud cykeltur i fladt landskab.

I gamle dage blev skibe trukket op og ned ad floden af heste, som gik inde på bredden. Disse gamle pramdragerstier er blevet omdannet til asfalterede cykel- og vandrestier, der giver en helt unik mulighed for at cykle langs med Donaus bredder på fuldkommen bilfrie stier og omgivet af de smukkeste bjerglandskaber, hvor eventyrslotte titter frem på toppen højt oppe over floden, og med charmerende og hyggelige middelalderbyer ligger som perler på en snor med kort afstand mellem dem.

Tag på en smuk tur langs Europas næstlængste  flod, Donau, og tag på opdagelse i de smukke landskaber omkring Donausløjfen og i Wachau  – området mellem Passau og Wien.

Blandt turens mange højdepunkter kan bl.a. nævnes følgende:

 • Den charmerende sydtyske by Passau
 • Middelalderbyen Mauthausen, hvor man kan besøge koncentrationslejren fra nazitiden
 • Østrigs valsehovedstad Wien med bl.a. det imponerende palads Hofburg, St. Stefan domkirke og den særprægede arkitektur i Hundertwasserhaus
 • Barokbyen Dürnstein med dens berømte og karakteristiske blå spir på klosterkirken
 • Linz – den betagende hovedstad for provinsen Øvre Østrig
 • Østrigs ældste teater i den hyggelige by Grein
 • Wachau med smukke vinterrasser op ad bjerget
 • Vinbyerne Spitz, Weissenkirchen og Dürnstein byder på rig mulighed for vinsmagning
 • Det pragtfulde Benediktinerbarokkloster i Melk
 • I Engelhartszell kan I smage Trappistmunkenes gode likører;
 • Betagende smukke landskaber omkring Donausløjfen ved Schlögen
 • Den 1000 gamle vinby Krems med middelalderbykerne og en berømt byport klassificeret som UNESCO verdenskulturarv
 • Den farverige blomsterby Tulln
 • En tur gennem skovområdet Wiener Wald til klostret i Klosterneuburg og musikkens by, Wien

Yderligere information

Varighed

10 dage

Cykelferie

Rejseperiode

24/3 – 20/10 2018

Hotelkategori

3* og 4* hoteller

Destination

Rejsetype

Måltider

Morgenmad er inklusiv i rejsens pris. Der er mulighed for at tilkøbe halvpension med 3-retters aftenmåltider.

Bagagetransport

Denne tur er inkl. daglig transport af din tunge bagage fra hotel til hotel

Transfer

Transfer mellem Passau og Wien med bus eller tog er inkluderet i rejsens pris samt togrejse Krems-Wien på sidste cykeldag samt 2 småfærger

Hoteller på turen

I bor på gode 3* og 4* hoteller og kroer på denne tur

Lej cykel til turen

Børnecykler og div. udstyr til børn, Egen cykel medbringes, El-cykel, Tandem, Turcykel med 7 gear/fodbremse eller 21 gear/håndbremse

Tillægsnætter

Det er muligt at forlænge rejsen med ekstra dage i både Passau og Wien samt i alle øvrige byer undervejs på turen

Rejse anmeldelser

Der er endnu ingen anmeldelser for denne rejse

Giv en anmeldelse af rejsen