Følg Donau på cykel “ned ad bakke” fra Passau til Wien

DKK3.415DKK7.550

Cykelferie ved smukke Donau på den bekvemme måde med hotel og daglig bagagetransport. Donau er med sine 2.850 km Europas næstlængste flod og byder på rene fornøjelsesture i fantastisk smukke landskaber, hyggelige middelalderbyer og afslappet hyggecykling på bilfrie stier langs floden. Når du vælger cykelferie ved Donau sætter du hygge og komfort i fokus. I bor på komfortable 3* og 4* hoteller undervejs på ruten, og al den tunge bagage lader I stå på hotellet, når I forlader det. Så mens I nyder den dejlige cykeltur, flytter vi jeres bagage videre til jeres næste hotel. Du kan pakke din kuffert, som du ville pakke normalt. I løbet af dagen har du kun dig selv at “slæbe” på, og når I kommer frem til dagens mål, så har I samtidig alle jeres pakkenelliker til rådighed.

Clear
SKU:OST-15ABC
Category:

 Cykelferie ved Donau: en uge “ned ad bakke” fra Passau til Wien!

I cykler langs Donaus bredder med de betagende landskaber omkring Donausløjfen ved Schlögen, hvor floden med smukke kurver hurtigt vender 180 grader. Dyk ned i legendariske Wachau med romantiske byer og mægtige slotte omgivet af vinmarker, uberørte skove og floddale, og oplev Wien – byen med en overflod af seværdigheder!

På strækningen fra Passau i Sydtyskland til Østrigs hovedstad Wien falder Donau ca. 175 meter i højden, så man kan sige, at denne cykelferie er ned ad bakke hele vejen!

I samme åndedrag vil vi dog ikke undlade at nævne, at eftersom I følger flodens stille og rolige løb uden vandfald eller større højdeforskelle end dem, I møder ved et par sluser undervejs, ja … så føles turen alligevel som en meget let lige-ud cykeltur i fladt landskab.

I gamle dage blev skibe trukket op og ned ad floden af heste, som gik inde på bredden. Disse gamle pramdragerstier er blevet omdannet til asfalterede cykel- og vandrestier, der giver en helt unik mulighed for at cykle langs med Donaus bredder på fuldkommen bilfrie stier og omgivet af de smukkeste bjerglandskaber, hvor eventyrslotte titter frem på toppen højt oppe over floden, og med charmerende og hyggelige middelalderbyer ligger som perler på en snor med kort afstand mellem dem.

Tag på en smuk tur langs Europas næstlængste  flod, Donau, og tag på opdagelse i de smukke landskaber omkring Donausløjfen og i Wachau  – området mellem Passau og Wien.

Blandt turens mange højdepunkter kan bl.a. nævnes følgende:

 • Den charmerende sydtyske by Passau;
 • Middelalderbyen Mauthausen, hvor de kan besøge koncentrationslejren fra nazitiden;
 • Østrigs hovedstad Wien med bl.a. det imponerende palads Hofburg, St. Stefan domkirke og den særprægede arkitektur i Hundertwasserhaus;
 • Barokbyen Dürnstein er berømt for klostrets karakteristiske blå kirkespir
 • Linz – den betagende hovedstad for provinsen Øvre Østrig
 • Wachau med smukke vinterrasser op ad bjerget
 • Vinbyerne Spitz, Weissenkirchen og Dürnstein byder på rig mulighed for vinsmagning;
 • Det pragtfulde Benediktinerbarokkloster i Melk;
 • I Engelhartszell kan I smage Trappistmunkenes gode likører;
 • Betagende smukke landskaber omkring Donausløjfen ved Schlögen
 • Den gamle by Krems med middelalderbykerne og byport klassificeret som UNESCO verdenskulturarv
 • Den farverige blomsterby Tulln
 • En tur gennem skovområdet Wiener Wald til klostret i Klosterneuburg og musikkens by, Wien

Yderligere information

Varighed

8 dage

Cykelferie

Rejseperiode

24/3 – 20/10 2018

Hotelkategori

3* og 4* hoteller

Destination

Rejsetype

Sværhedsgrad

Hyggecykling på bilfrie cykelstier i smukke landskaber langs med Donaufloden

Måltider

Morgenmad er inklusiv i rejsens pris. Der er mulighed for at tilkøbe halvpension med 3-retters aftenmåltider.

Bagagetransport

Denne tur er inkl. daglig transport af din tunge bagage fra hotel til hotel

Transfer

Transfer mellem Passau og Wien med bus eller tog er inkluderet i rejsens pris samt togrejse Krems-Tulln på sidste cykeldag.

Rejse anmeldelser

Der er endnu ingen anmeldelser for denne rejse

Giv en anmeldelse af rejsen