I Memory Tours elsker vi cykelferier og vil gerne fortælle dig lidt mere om, hvorfor det er anderledes at tage på cykelferie, og hvordan vi griber det an 🙂

Vi inddeler vore rejser i forskellige typer cykelferie:

  1. Cykelferie med indbygget bagagetransport mellem de hoteller, som vi har booket til dig undervejs på turen
  2. Cykelkrydstogt, hvor du kombinerer sejlads og skønne cykelture. Du bor hele ugen i den samme kahyt på skibet.
  3. Motionist-cykelferier med bagagetransport og hotelophold
  4. MTB Cykelferier med enten fast hotelbase eller flere hoteller og bagagetransport
  5. Team-træningsrejser hvor vi sørger for alt det praktiske med hotel, fly, cykelleje og evt. bagagetransport, men teamet som oftest selv styrer de daglige ruter og træningsture
Udsigtspause ved Donau-floden

Hotelbaseret cykelferie (nr. 1) og cykelkrydstogter (nr. 2) er som oftest dét, som vi kalder hyggecykling med daglige cykeletaper på 40-50 km i gennemsnit og evt. 1-2 dage med kortere (eller sjældent længere) distancer. Vi kalder det hyggecykling, fordi du i stille og roligt tempo cykler 15-18 km i timen og således vil have 3-4 timer i sadlen på en normal dagsetape.

Når du starter efter morgenmaden vil du således have masser af tid til både at holde pauser og kigge på seværdigheder. Du / I cykler i jeres eget tempo, holder pause når I har lyst og kigger på netop de seværdigheder, som har jeres interesse.

Afhængig af mulighederne på de enkelte destinationer kan en pause være bare at nyde den smukke udsigt, at holde en bade-/svømmepause, at gå på museum, at gøre et stop hos en lokal vinbonde, osv. alt efter jeres smag for, hvad jeres ferie skal indeholde. Og når I sidst på eftermiddagen checker ind på et nyt hotel, så vil jeres bagage stå klar til jer her. På cykelkrydstogtet vender I tilbage til skibet og jeres faste kahyt på hele turen.

For Motionistcykelferier (nr. 3) med hotelophold og bagagetransport er konceptet lige som ovenfor beskrevet, men de daglige etaper er længere og anderledes skruet sammen. De daglige afstande vil typisk starte omkring 75-80 km og være op til ca. 100-120 km. Samtidig kan der være udfordringer i form af bakker, da man på disse ture ikke undgår bjergetaper, som man vil gøre på hyggeturene. Men bortset fra højdemeter og afstande er konceptet for disse ture det samme som for de ovennævnte hotelbaserede ture.

MTB cykelferier (nr. 4) kan både være såkaldte stjerneture med fast base på et eller evt. to hoteller i hele ferien, eller med skiftende hoteller og bagagetransport. Vi har ikke p.t. så mange tilbud liggende på vores hjemmeside endnu, fordi oversætteren ikke er nået til det endnu. Det kommer … men kontakt os gerne for mere info.

Grupperejser med forskellige formål som træningsture og lignende skræddersyr vi efter behov for netop jeres gruppe og ønsker. Kontakt os gerne for mere info.

Tag på cykelferie og oplev en helt anden måde at holde ferie på, end hvis du var taget af sted til den samme destination på en almindelig kør-selv-ferie eller med fly til en uges bade-, storby- eller kulturferie. Fra din ophøjede plads i cykelsadlen får du fuld fornøjelse af den smukke natur og de hyggelige byer, som du kører gennem.

Du kan nyde de lokale dufte, når du cykler gennem vinmarker, æbleplantager eller solsikker, og i de fleste tilfælde på helt bilfrie stier eller på småveje med meget lidt trafik.

Om morgenen, når I har spist morgenmad, stiller man al sin tunge bagage fra sig i hotellets reception. Befriet for de tunge bagageslæberi har man således kun sig selv at “slæbe på” i løbet af dagen, hvor der er masser af tid til både at holde pauser, se på seværdigheder eller snuppe en badetur i bølgen blå. Og om eftermiddagen, når du kommer frem til dit næste hotel i en ny by, ja, så har vi sørget for at levere jeres bagage hertil, mens I nød cykelturen.italien-toscana-ita4-firenze-rom-cyklistermedudsigttilby400x400

Cykelferie på den bekvemme måde med bagagetransport giver tid og plads til helt anderledes oplevelser.