8 dage
Varighed
3* og 4* hoteller
Hotelkategori
Hyggecykling
Cykelferie
24/3 – 20/10 2018
Rejseperiode
Donau Passau-Wien
Destination

 Cykelferie ved Donau: en uge “ned ad bakke” fra Passau til Wien!

I cykler langs Donaus bredder med de betagende landskaber omkring Donausløjfen ved Schlögen, hvor floden med smukke kurver hurtigt vender 180 grader. Dyk ned i legendariske Wachau med romantiske byer og mægtige slotte omgivet af vinmarker, uberørte skove og floddale, og oplev Wien – byen med en overflod af seværdigheder!

På strækningen fra Passau i Sydtyskland til Østrigs hovedstad Wien falder Donau ca. 175 meter i højden, så man kan sige, at denne cykelferie er ned ad bakke hele vejen!

I samme åndedrag vil vi dog ikke undlade at nævne, at eftersom I følger flodens stille og rolige løb uden vandfald eller større højdeforskelle end dem, I møder ved et par sluser undervejs, ja … så føles turen alligevel som en meget let lige-ud cykeltur i fladt landskab.

I gamle dage blev skibe trukket op og ned ad floden af heste, som gik inde på bredden. Disse gamle pramdragerstier er blevet omdannet til asfalterede cykel- og vandrestier, der giver en helt unik mulighed for at cykle langs med Donaus bredder på fuldkommen bilfrie stier og omgivet af de smukkeste bjerglandskaber, hvor eventyrslotte titter frem på toppen højt oppe over floden, og med charmerende og hyggelige middelalderbyer ligger som perler på en snor med kort afstand mellem dem.

Tag på en smuk tur langs Europas næstlængste  flod, Donau, og tag på opdagelse i de smukke landskaber omkring Donausløjfen og i Wachau  – området mellem Passau og Wien.

Blandt turens mange højdepunkter kan bl.a. nævnes følgende:

 • Den charmerende sydtyske by Passau;
 • Middelalderbyen Mauthausen, hvor de kan besøge koncentrationslejren fra nazitiden;
 • Østrigs hovedstad Wien med bl.a. det imponerende palads Hofburg, St. Stefan domkirke og den særprægede arkitektur i Hundertwasserhaus;
 • Barokbyen Dürnstein er berømt for klostrets karakteristiske blå kirkespir
 • Linz – den betagende hovedstad for provinsen Øvre Østrig
 • Wachau med smukke vinterrasser op ad bjerget
 • Vinbyerne Spitz, Weissenkirchen og Dürnstein byder på rig mulighed for vinsmagning;
 • Det pragtfulde Benediktinerbarokkloster i Melk;
 • I Engelhartszell kan I smage Trappistmunkenes gode likører;
 • Betagende smukke landskaber omkring Donausløjfen ved Schlögen
 • Den gamle by Krems med middelalderbykerne og byport klassificeret som UNESCO verdenskulturarv
 • Den farverige blomsterby Tulln
 • En tur gennem skovområdet Wiener Wald til klostret i Klosterneuburg og musikkens by, Wien

Mere rejseinformation i stikord

RejsetypeEnvejstur med start i Passau, Sydtyskland og slut i Østrigs hovedstad Wien
SværhedsgradHyggecykling på bilfrie cykelstier i smukke landskaber langs med Donaufloden
MåltiderMorgenmad er inklusiv i rejsens pris. Der er mulighed for at tilkøbe halvpension med 3-retters aftenmåltider.
BagagetransportDenne tur er inkl. daglig transport af din tunge bagage fra hotel til hotel
TransferTransfer mellem Passau og Wien med bus eller tog er inkluderet i rejsens pris samt togrejse Krems-Tulln på sidste cykeldag.


I valsetakt fra charmerende Passau langs Donau til kejserlige Wien

I cykler langs Donau fra den smukke sydtyske by Passau, hvor ikke mindre end 3 floder løber sammen, og direkte ind i hjertet af det engang så store og glorværdige østrigungarske kejserrige på jeres vej ned ad floden mod Østrigs fascinerende hovedstad Wien.

Rutekarakteristik:

I cykler langs med floden, og da Donau på strækningen Passau – Wien falder ca. 175 meter, så er hele turen som behagelig kørsel i fladt, meget let nedadskrånende terræn, som alle inklusive børn og ældre kan klare uden problemer.

Cykelstien langs Donau er omgivet af høje bjerge, så naturen er meget smuk, men man bestemmer naturligvis selv om man lige skal have en afstikker op ad bakke for at nyde panoramaudsigten. Byerne på ruten ligger tæt, og de fleste er meget hyggelige og charmerende middelalderbyer med bindingsværkshuse, smalle stræder og store pladser.

Turen starter i Passau og slutter i Wien 

1

Dag 1: Ankomst til starthotel i Passau

Kom i god tid til Passau, for ’De 3 floders by’ er anlagt smukt, hvor floderne Inn, Ilz og Donau løber sammen. Gå en tur i Passaus gamle bydel, der er både smuk, malerisk og hyggelig, og nyd eftermiddagen inden du checker ind på dit første hotel. Mellem kl. 16 og kl. 19 udleveres cykler til vore gæster, som har lejet cykel hjemmefra. Hvis du ankommer sent til hotellet vil det dog også være muligt at få cykel udleveret imorgen tidlig.
2

Dag 2: Passau - Donausløjfen omkring Schlögen (ca. 41 km)

I kører gennem den charmerende by Engelhartzell med en fascinerende rokokokirke og det unikke Trappist-kloster, der er kendt for sin brandy. Efter granitbjergene kommer I nu til et overvældende grønt landskab og til Schlögen, hvor Donau-floden på smukkeste vis tager en 180 graders drejning.
3

Dag 3: Donausløjfen - Linz (ca. 55 km)

Gennem den snoede Donaudal til Ottensheim. Langs Donau kan I nyde synet af gamle, smukke slotte på bjergtoppene højt over Jer. I kommer snart til Linz med den historiske markedsplads, barokbygninger og det majestætiske Linz-citadel fra 1500-tallet. Udsigten fra Pöstlingberg er fantastisk.
4

Dag 4. Linz - Strudengau (ca. 60 km)

Tag en afstikker til landsbyen St. Florian med det berømte Augustiner-munkekloster, nogle af Europas fineste barokbygninger og Bruckner-orglet med ikke mindre end 7.386 orgelpiber. Eller kør videre til postkortbyen Enns – Østrigs ældste by, med middelaldertårn, renæssancebygninger og barokfacader. I nærheden af Enns er der også mulighed for at lave en afstikker til koncentrationslejren Mauthausen, hvor 110.000 fanger døde fra 1938-45. I Wallsee kan I se Habsburgernes slot fra 1400-tallet. Videre til Ardagger, gennem Donau-dalen og til området Strudengau med bl.a. barokbyen Grein.
5

Dag 5: Strudengau - Nibelungengau (ca. 50 km)

Efter Grein bliver Donau smallere, og borgruiner synes at dukke op ved hver drejning af floden. I cykler i et bjergtagende landskab med høje klippeformationer, der er tæt bevokset med træer på begge sider af Donau. Og højt over jer kan I se pilgrimskirken i Maria Taferl. Stop ved Persenburg slot, eller kryds floden og fortsæt mod den maleriske, gamle by Ybbs med snoede, smalle gader og huse fra 15-1600-tallet. Benediktinerklosteret i Melk er fascinerende smukt og absolut et besøg værd på vej videre til Wachau-regionen.
6

Dag 6. Nibelungengau - Krems/omegn (ca. 50 km)

I kører gennem Wachau i et landskab, der er præget af vinmarker på terrasser op ad bjerget og abrikoslunde spredt mellem borge, paladser og klostre. Wachau er Østrigs mest berømte vinregion, med vinmarker på bjergsiderne og de hyggelige, små vinbyer Spitz, Weissenkirchen og Dürnstein. Stop op og smag på de gode vine i en af de mange charmerende taverner, du finder her, og gå ikke glip af det blå tårn i Dürnstein, der er et vartegn for hele Wachau. Uanset om du er til museumsbesøg eller ej, så stop alligevel op i Melk og besøg det imponerende smukke kloster og den pragtfulde udsigt over Doanu fra kardinalernes bibliotek og tagterrasse, inden I slutter dagen i middelalderlige Krems eller omegn.
7

Dag 7: Krems -Tulln med tog og Tulln - Wien på cykel (ca. 40 km)

Krems er en charmerende middelalderby, som er klassificeret som UNESCO verdenskulturarvsområde. Herfra fortsættes til blomsterbyen Tulln med tog. Tag dig tid til at nyde Tullns farverige gader og bymure fra middelalderen, inden du fortsætter på cykel videre gennem skovområdet Wiener Wald og til forstaden Klosterneuburg med dens fascinerende kloster. Fra “Porten til Wien” kører I direkte ind i storbyen og musikbyen Wien, hvor I overnatter i centrum af Østrigs skønne hovedstad.
8

Dag 8. Wien

Enhver rejse når sin afslutning, og det er nu tid til enten at forlænge turen og nyde et par ekstra dage i Wien eller afrejse.
!

Flere muligheder !

Vi har mange muligheder for cykelferie ved Donau f.eks. kortere eller længere ture, hyggeture med korte dagsetaper, gourmetrejser, sportsmotionistture med lange dagsetaper og cykelkrydstogter med båd.

Se det store udvalg ved at søge f.eks. på Land og Østrig i søgefunktionen – eller spørg os.

Rejsedage 2018 for hotelbaseret tur Passau-Wien, 8 dage:

Turen kan startes hver dag i perioden 24. marts til og med 20. oktober 2018. Disse to datoer angiver henholdsvis den første og den sidste mulige startdato i sæsonen 2018.

Rejseperioden er inddelt i 3 sæsoner som følger:

 • Ydersæson: 7. – 27. april og 29. september – 20. oktober 2018
 • Mellemsæson: 24. marts – 6. april og 15. – 28. september 2018
 • Højsæson: 28. april – 14. september 2018

Priser for rejser i 2018

Alle priser er angivet pr. person, med mindre andet fremgår specifikt

Ydersæson: 7/4 - 27/4 og 29/9 - 20/10 2018

Pris pr. personHotel Kat. AHotel Kat. BHotel Kat. C
Ophold i Dobbeltværelse4.7654.3353.415
Ophold i Enkeltværelse6.3505.6854.775

Mellemsæson: 24/3 -6/4 og 15/9 - 28/9 2018

Pris pr. personHotel Kat. AHotel Kat. BHotel Kat. C
Ophold i Dobbeltværelse5.5255.2154.210
Ophold i Enkeltværelse7.1256.5655.560

Højsæson: 28/4 - 14/9 2018

Pris pr. personHotel Kat. AHotel Kat. BHotel Kat. C
Ophold i Dobbeltværelse5.9605.5304.765
Ophold i Enkeltværelse7.5506.8856.125

Øvrige priser og rabatter

Pris pr. personHotel Kat. AHotel Kat. BHotel Kat. C
Halvpension med mindst 3-retters aftenmenu1.2001.050975
Pris pr. person / stk.
Leje af cykel med 7 eller 21 gear525
Leje af el-cykel1.150
Køb af cykelhjelm samtidig med bestilling af rejsen (udleveres lokalt)200
NB: I Østrig er det lovpligtigt for børn 0-12 år at anvende cykelhjelm.
Pris pr. personKat. A og B DobbeltværelseKat. A og B EnkeltværelseKat. C DobbeltværelseKat. C Enkeltværelse
Ekstra overnatning i PASSAU490635410535
Ekstra overnatning i WIEN515745480710
Pris pr. person1 vejT / R
Transfer München lufthavn - Passau530890
Pris pr. person1 vej
Bus- eller togbillet Wien-Passau er inkluderet i rejsens pris. Hvis man ikke ønsker at gøre brug af denne billet, ydes rabat når det meddeles i forbindelse med bestilling af rejsen, men retten fortabes, hvis det besluttes/meddeles os på et senere tidspunkt.-225
Børnerabat og rabat ved 3. person i dobbelværelseRabat i værelse med 2 fuldt betalende personer (ekstra seng)
Barn 0 - til og med 5 årGratis *
Barn 6 år til og med 11 årRabat 40% på pakkepris
Barn 12 år til og med 14 årRabat 20% på pakkepris
Person 15 - 99 årRabat 10% på pakkepris

Rabatten gælder for turens pakkepris.
Der ydes ikke rabat på tillægsydelser som f.eks. cykelleje, togbilletter, halvpension m.v.
* Ekskl. eventuel lokalt opkrævet hotel-/turistskat

GrupperabatRabat
Grupperabat på pakkerejse ved mindst 8 personer. (Gælder ikke evt. tillægsydelser)5%
Bestil tidligtRabat
Rabat på pakkerejse ved bestilling indtil 5 måneder før afrejse. (Gælder ikke evt. tillægsydelser)2,5 %

INKLUDERET I REJSENS PRIS:

 • Rejse og ophold 8 dage/ 7 nætter på hotel i valgt kategori
 • Ophold i værelse med eget toilet
 • Velkomstdrink på ankomsthotel i Passau
 • 7 x morgenmad
 • 6 x aftensmåltider med 3 retter hvis halvpension er tilkøbt (middag i Wien ikke inkluderet)
 • Daglig bagagetransport fra hotel til hotel (1 stk. bagage á max. 20 kg. pr. person)
 • 1 flaske kvalitetsvin fra Wachau-vindistriktet (1 stk. pr. værelse)
 • Smagsprøver på lokale delikatesser
 • Togbillet fra Krems til Tulln inkl. cykel
 • Busbillet fra Wien til Passau inkl. cykel  i højsæsonen (28/4 – 14/9 2018). Det er muligt at ombytte busbillet til togbillet, hvis det ønskes og meddeles ved bestillingen.
 • Togbillet fra Wiens Hovedbanegård til Passau udenfor højsæsonen (dvs. før og efter perioden 28/4 – 14/9 2018) for personer, men ekskl. evt. egen cykel
 • 1 stk. styrtaske med indhold i form af detaljerede rutebeskrivelser, cykelkort/kortbog og diverse,  turistmæssig information, hotelliste m.m. (1 sæt pr. værelse)
 • Gratis WiFi/WLan på alle hoteller i Kat. A
 • Service hotline åben fra morgen til aften alle dage i hele sæsonen
 • Program i henhold til beskrivelse

IKKE INKLUDERET I REJSENS PRIS:

 • Cykelleje
 • Frokost undervejs
 • Rejsen til og fra Passau.
 • Evt. parkeringsomkostninger ved kørsel i egen bil.
 • Drikkevarer
 • Evt. drikkepenge
 • Adgang til museer og attraktioner
 • Evt. tillæg for specifikke kostønsker
 • Personlig rejseforsikring
 • Evt. billet til småfærger til krydsning af Donau

 

 

Om at leje cykler:

Hos Memory Tours hylder vi det frie valg, og det gælder også i forhold til om du ønsker at leje en god cykel på destinationen, eller om du ønsker at medbringe din egen cykel.

Vi anbefaler, at du vælger en cykel med fodbremse eller håndbremse i forhold til, hvad du er vant til at cykle med herhjemme, så du ikke behøver at skulle vænne dig til den ene eller anden bremsetype på din ferie.

I forhold til udlejningscykler kan du typisk vælge mellem tre standardtyper plus diverse udstyr og cykler til børn:

 • Turcykler med 7 gear og fodbremse
 • Turcykler med 21 gear, frihjul og håndbremse
 • El-cykel

Alle cykeltyper er gode turcykler, og til alle cykler medfølger en cykeltaske til personlige ting, og hvad man ellers har brug for i løbet af dagen. De almindelige cykler fås oftest i både dame- og herremodeller, mens El-cykler oftest kun findes i Unisex-modeller.

Alle udlejningscykler er udover cykeltasken udstyret med kilometertæller, reparations- og lappegrej, pumpe og lås. (Eventuelt udleveres 1 stk. pumpe og 1 sæt lappegrej pr. værelse)

Endvidere kan lejes forskellige former for børnecykler og udstyr som børnetrailer, efterløbercykler eller lign.

Om hvornår en lejet cykel modtages og afleveres:

Helt generelt udleveres din lejede cykel på dit første hotel, som du checker ind på. Udlevering sker typisk om aftenen på ankomstdagen eller næste morgen.

Tilsvarende sker aflevering af cykler på jeres sidste hotel på tuen.

Du vil få mere nøjagtig information herom i vores ankomstguide for turen, som du vil modtage sammen med øvrige rejsedkokumenter i god tid inden afrejse.

Om at medbringe sin egen cykel:

Det er muligt at medbringe egen cykel, men hverken Memory Tours eller vor lokale samarbejdsparter påtager sig ingen form for ansvar i forbindelse med evt. skade, tab eller tyveri af cyklen.

Når du selv medbringer din egen cykel, så er du naturligvis også selv ansvarlig for din cykel og for at medbringe evt. lappegrej og værktøj.

Om cykelhjelm:

Cykelhjelm er lovpligtig for børn under 12 år (men ikke for voksne) i Østrig.

Selvom brug af cykelhjelm ikke er lovpligtig for voksne i hverken Tyskland eller Østrig, så er det alligevel en ganske god idé for alle cyklister 🙂

De viste cykelfotos er eksempler på cykeltyper og ikke nødvendigvis præcis modsvarende aktuel cykeltype på destinationen.

Praktisk rejseinformation

På ankomstdagen vil det normalt være muligt at checke ind på hotellet omkring kl. 15-16.

Hvis man ankommer tidligere vil man kunne stille sin bagage på hotellet, men vær forberedt på at det ikke altid vil være muligt at checke ind og få tildelt sit værelse tidligere end hotellets normale checkintid.

I rejsens pris er inkluderet en transfer mellem Wien og Passau, så det er nemt f.eks. at komme tilbage til sin parkerede bil i Passau efter endt tur eller at komme frem til Passau og starte turen, hvis man f.eks. flyver til Wien. Afhængig af rejsetidspunktet kan denne transfer foregå med enten bus eller tog.

Rejsen til Passau: 

Med fly:

Nærmeste lufthavne er München og Wien, og til og fra begge lufthavne har flere flyselskaber daglige afgange fra Danmark med en flyvetid på omkring halvanden time.

I denne rejses priser inkluderet en transfer med bus eller tog fra Wiens centrale banegård til Passau. Hvis du flyver til Wien, vil du modtage billet til bus eller tog inden afrejse fra Danmark sammen med øvrige rejsedokumenter.

Fra lufthavnen i München tilbydes transfer til Passau mod gebyr.

Man komme til Passau med tog fra både München og Wien (med 1 skift, da ingen af lufthavnene har direkte eller internationale togforbindelser.)

Med tog:
Fra Padborg til Passau: Turen tager omkring 11 timer med 3-5 skift på vejen.

I egen bil:
Afstanden fra Padborg til Passau er ca. 990 km.

Parkering af bil kan ske på starthotellet, i parkeringshus, åben parkeringsplads m.m. Der er mange muligheder afhængig af netop dit hotel, rejsetidspunkt og -dag mm, og du vil få nærmere information herom i vores ankomstguide med praktisk information, som du modtager i god tid før afrejse.

Parkeringsomkostninger varierer mellem ca. 35 – 65€ pr. uge afhængig af, hvor I vælger at parkere.

Når du kører i bil til Passau og starter turen her, så vil modtage billet til returtransfer Wien-Passau med bus eller tog enten sammen med dine ankomstmaterialer ved checkin på første hotel eller ved checkin på det sidste hotel i Wien.

Om hoteller og forplejning:

På denne tur kan du vælge mellem 3 hotelkategorier, som også vil afspejle sig i den endelige pris:

 • I Kat. A bor du på nøje udvalgte 4* hoteller og byens bedste 3* hotel
 • I Kat. B bor du på en god blanding af udvalgte 4* og 3* hoteller
 • I Kat. C bor du på hoteller, kroer og gasthaus af 3* standard

Måltider:

På Memory Tours’ rejser er morgenmad altid inkluderet i rejsens pris.

Herudover er der på denne tur mulighed for at tilkøbe halvpension i form af 3-retters aftenmåltider.

At opleve verden fra en cykelsaddel er en herlig ferieform, især når man ikke behøver at skænke tung bagage en eneste tanke under selve cykelturen. Glem alt om fortidens trængsler med at slæbe en tungt lastet cykel op ad bakkerne!

Hos Memory Tours er vi specialister i at skabe bekvemme cykelferier, hvor du kan lade andre om at slæbe rundt på din tunge bagage, alt imens du selv nyder turen og landskabet.

Når I har spist morgenmad, så stiller I blot jeres bagage i hotellets reception, bagageopbevaringsrum eller lignende og cykler af sted til dagens fornøjelser. I forbindelse med alle udlejningscykler vil du få 1-2 cykeltasker, som du kan bruge til opbevaring af lidt vand, en trøje, badetøj eller lignende og de få personlige ting, som du ønsker at medbringe på dagens etape.

Når du efter en dejlig cykeldag kommer frem til dagens destination i en ny by og til et nyt hotel, som regel sidst på eftermiddagen, så står din bagage klar til dig her.

Passau – Wien, 8 dage

Hvis kortet ikke åbner med det samme og kun viser en grå firkant, så tryk én gang til på fanen “Kort” .

Dag 1: Passau
(Passau Hauptbahnhof)
Dag 2: Passau - Donausløjfen omkring Schlögen
(Schlögen)
Dag 3: Donausløjfen / Schlögen til Linz
(Linz Hauptbahnhof)
Dag 4: Linz - Strudengau
(Strudengau)
Dag 5: Strudengau til Nibelungengau/Melk
(Melk)
Dag 6: Nibelungengau til Krems /omegn
(Krems)
Dag 7: Krems via Tulln til Wien
(Tulln)
Dag 8: Wien - Afrejse eller forlængelse med et par dage mere i denne skønne by
(Wien Hofburg)

Rejse anmeldelser

Der er endnu ingen anmeldelser for denne rejse

Giv en anmeldelse af rejsen