7 dage
Varighed
Kat. A og Kat. B
Hotelkategori
Hyggecykling
Cykelferie
22/4 – 21/10 2017
Rejseperiode
Mosel Trier-Koblenz
Destination

Hyggecykling langs med Moselfloden på bilfri cykelstier

For hyggecyklister er de bilfrie stier langs de store, tyske floder som Mosel, Rhinen, Elben og Donau det rene slaraffenland – og denne tur langs med Mosel er ingen undtagelse!

I gamle dage blev handelsskibe trukket frem på de store floder af heste, der gik inde på bredden. Det er historie nu, men tyskerne er dygtige og var tidligt ude med at omdanne og asfaltere de gamle trækstier til vidunderlige fuldkommen bilfri  cykel- og vandrestier, hvor du befinder dig i de smukkeste landskaber med maleriske, charmerende middelalderbyer som perler på en snor, og omgivet af høje bjerge med eventyrslotte på toppen.

Selv om I cykler langs med floden, så finder I dog rigeligt med både caféer, restauranter og smukke rastepladser til frokost i det grønne undervejs på turen.

 

Tag på en smuk tur langs Mosel og oplev Mittelmosel, den mellemste del af Mosel, fra Trier til Koblenz – et område, som selv romerne for mere end 2.000 år siden var helt vilde med.

Blandt turens mange højdepunkter kan bl.a. nævnes følgende:

 • Den gamle romerske by Trier med bl.a. fine historiske bygninger, Porta Nigra og de varme kilder Kaiserthermen
 • Maleriske, hyggelige byer med bindingsværkshuse, snævre gader og flotte markedspladser
 • Verdensberømte vinbyer som Zell og Bernkastel-Kues
 • “Postkort”byen Enkirch bindingsværksarkitektur fra middelalderen
 • Tysklands ældste vinby Neumagen-Drohn
 • Den charmerende og maleriske by Cochem
 • Det pragtfulde middelalderslot Eltz, der idag stadig ejes af familien Eltz i 33. generation og aldrig har været ødelagt
 • Smukke romantiske landskaber på turen langs med floden
 • Vinsmagning hos de lokale vinproducenter undervejs på turen
 • Deutsches Eck i Koblenz, hvor Mosel løber ud i Rhinen

Mere rejseinformation i stikord

Vælg TYS3 HotelkategoriKat. A: Gode mellemklassehoteller, Kat. B: Mindre familiedrevne kroer, gasthaus, pension og hoteller
Vælg TYS3 VærelsestypeDobbeltværelse, Enkeltværelse, Familierum på forespørgsel
Vælg TYS3 SæsonHøjsæson: 19/8 – 30/9 2017, Mellemsæson: 13/5 – 18/8 2017, Ydersæson: 22/4 – 12/5 og 1/10 -21/10 2017
RejsetypeEnvejstur med start i Trier og slut i Koblenz
Turen starter i:Trier, Tyskland
Turen slutter i:Koblenz, Tyskland
TYS TillægsnætterTillægsnætter kan tilkøbes i både Trier, Koblenz og alle byer undervejs på turen, hvis du evt. ønsker at indlægge en hviledag.
MåltiderMorgenmad er inklusiv i rejsens pris. Der er mulighed for at tilkøbe halvpension med 3-retters aftenmåltider.
BagagetransportDenne tur er inkl. daglig transport af din tunge bagage fra hotel til hotel
SværhedsgradHyggecykling på bilfrie cykelstier i smukke landskaber langs med Mosel-floden
TransferTransfer med minibus mellem Koblenz og Trier, evt. inkl. egen cykel, kan tilkøbes.
UdflugterGuidet byvandringsrundtur i Trier. Dagligt kl. 13.00 med engelsktalende guide. Dagligt kl. 10.30 og 14.30 med tysktalende guide., Vinsmagning i Trittenheim. Dagligt kl. 17.00. (Min. 4 personer)
Lej cykel til turenEl-cykel, Tandem, Turcykel med 21 gear og håndbremse, Turcykel med 7 gear og fodbremse

Slyng dig gennem vinlandet, mens du følger Mosel-floden

En afslappet cykelferie og skønne Moselvine er en perfekt kombination på en herlig ferie!

På denne tur følger I Mosel-flodens bredder, gennem verdensberømte vinområder med skove, gamle borge, pragtfulde slotte og naturskønne landskaber. De maleriske landsbyer er kendt vidt omkring for vine som f.eks. Piesport, Bernkastel-Kues og Zell.

Rutekarakteristik:

I cykler langs med floden, og da Mosel på strækningen Trier og Koblenz falder omkring 100 meter i højden. Der er mindre stigninger undervejs, men generelt vil du opleve hele turen som behagelig kørsel i stort set fladt, meget let nedadskrånende terræn, som alle inklusive børn og ældre kan klare uden problemer.

Cykelstien langs Mosel-floden er omgivet af høje bjerge, så naturen er meget smuk, men man bestemmer naturligvis selv om man lige skal have en afstikker op ad bakke for at nyde panoramaudsigten.

Byerne på ruten ligger tæt, og de fleste er meget hyggelige og charmerende middelalderbyer med bindingsværkshuse, smalle stræder og store pladser … og rigtig mange af byerne er verdensberømte for deres gode vine.

7 dage, 6 nætter, 5 cykeldage. Ca. 200 km

Trier - Koblenz

1

Dag 1. Ankomst til Trier

Tag Jer tid til at opleve den smukke 2.000 år gamle by Trier, der er tysk, men ligger tæt på grænserne til både Luxembourg og Frankrig. Her er masser at se på, og du bør i hvert fald nå at opleve byens gamle bycentrum, Kaiserthermen (de kejserlige varme bade) og Porta Nigra. Hvis du har lejet cykler, så vil de stå klar til jer på jeres ankomsthotel.
2

Dag 2. Trier - Trittenheim, ca. 42 km

I forlader Tysklands ældste by og cykler på stier langs med Mosel-floden, hvor det gamle færgetårn i Schweich står. Lad jer fortrylle af den lille vinby Mehring, hvor I kan se den verdensberømte Villa Rustica – en ruin, som tilbage i Romertiden var et pragtfuldt hus på landet. I befinder Jer hurtigt mellem vinmarker, mens floden fører Jer i bølgende kurver til den kønne landsby Trittenheim. Hvis I har lyst, kan vi tilbyde jer at deltage i en vinsmagning med besigtigelse af vinkældrene og lidt snacks i forbindelse med vinsmagningen. (Mod gebyr, ikke inklusiv i rejsens pris. Vinsmagning skal bestilles på forhånd).
3

Dag 3. Trittenheim - Zeltingen, ca. 35 km

I cykler gennem kønne landsbyer som bl.a. Tysklands ældste vinby Neumagen-Dhron. Landsbyen Piesport er velkendt af mange og ligger lige ud til floden. Inden Zeltingen kan I nyde en dejlig frokost på markedspladsen og udforske den maleriske landsby Bernkastel-Kues med karakteristiske sort-hvide bindingsværkshuse og -butikker. Du vil blive overrasket over byens farverige håndværkstraditioner og de mange snævre gader. Dagens mål er den berømte Mosel vinby Zeltingen-Rachtig, der med sine ca. 171 hektar vingårde og verdensberømte vinhuse som Zeltinger Himmelstreich, Schlossberg, Sonnenuhr Deutschherrenberg gør byen til en af de største og mest berømte vinsamfund i Mellem-Mosel.
4

Dag 4. Zeltingen - Zell, ca. 36 km

Mosel-flodens buede løb med vinstokke i nydelige rækker på bjergsiderne er et smukt skue, mens du cykler gennem vindistriktet Kröver Nacktarch. Landsbyerne Traben-Trarbach og Enkirch er blandt dagens højdepunkter, men læg også mærke til alle de mange slotte, der ligger højt oppe over dalen. Du kan også vælge at komplettere din tur langs Mosel med en sejltur på floden. (Ikke inkl. i rejsens pris).
5

Dag 5. Zell - Treis-Karden, ca. 47 km

Efter flere krumninger af floden kommer I til Beilstein, der, selv om den er lillebitte, er en perle af en landsby. Lidt længere fremme kommer I til Cochem – en køn by med skønne, gamle bygninger. Tag evt. en smutvej væk fra cykelstien langs med Mosel og kør til den maleriske by Rothenburg og det gamle slot Reichsburg fra det 11. århundrede – det er virkelig en omvej værd! Tag dig tid til at besøge slottet, for de sidste 12 km til hotellet i Treis-Karden er nemme at klare.
6

Dag 6. Treis-Karden - Koblenz, ca. 42 km

Der er meget at se på denne sidste dag på cykel. En afstikker fra floden fører Jer op til den imponerende borg Eltz. Tag Jer tid til at besøge slottet, inden I vender tilbage til cykelstien ved Mosel, som I følger til Koblenz, helt hen til Deutsches Eck, hvor Mosel løber sammen med Rhinen. Når man står højt oppe på forbjerget over stedet, hvor de to floder mødes, kan man som regel tydeligt se, at vandet har forskellige farver.
7

Dag 7. Koblenz

Enhver rejse når sit mål, og denne tur slutter, når I checker ud i dag efter morgenmaden.
I kan forlænge turen med ekstra overnatninger i Koblenz, der også kaldes ”Porten til Rhinen”, eller I har afrejse videre på jeres ferie … eller I må have en rigtig god tur hjemad.
TYS3mfl-Rutekort-Eurobike

Rejsedage 2017 for hotelbaseret tur Trier – Koblenz, 7 dage:

Turen kan startes hver dag i perioden 22. april 2017 til og med 21. oktober 2017.

Rejseperioden er inddelt i 3 sæsoner som følger:

 • Ydersæson:  22. april – 12. maj og 1. – 21. Oktober 2017
 • Mellemsæson: 13. maj – 18. august 2017
 • Højsæson: 19. august – 30.  September 2017

Turen er en individuelt tilpasset tur, som du kan starte på hver eneste dag i sæsonen og med så få eller mange rejsedeltagere, som du ønsker.

Den specifikke pris på rejsen ser du nemt ved at udfylde bookingformularen i højre side med dit ønskede afrejsetidspunkt, hotelkategori, værelsestype og antal personer.

Den viste pris giver en umiddelbar indikation af din rejses pris ekskl. tilvalg som f.eks. cykelleje, ekstra overnatninger, transfers og lignende, som kan tilvælges efterfølgende i booking-/forespørgselsprocessen.

INKLUDERET I REJSENS PRIS:

 • Rejse og ophold 7 dage/ 6 nætter på hotel med eget bad og toilet og værelsestype i valgt kategori
 • 6 x morgenmad
 • Daglig bagagetransport fra hotel til hotel
 • Detaljerede daglige rutebeskrivelser
 • Cykelkort med cykelstier og opmærkede ruter
 • Service hotline åben fra morgen til aften alle dage i hele sæsonen
 • Program i henhold til beskrivelse

IKKE INKLUDERET I REJSENS PRIS:

 • Cykelleje
 • Frokost undervejs
 • Rejsen til og fra Passau.
 • Evt. parkeringsomkostninger ved kørsel i egen bil.
 • Personlig rejseforsikring
 • Drikkevarer
 • Evt. drikkepenge
 • Adgang til museer og attraktioner
 • Evt. tillæg for specifikke kostønsker
 • Personlig rejseforsikring
 • Evt. billet til småfærger til krydsning af Donau


Grupperabat:

Vi giver 5% rabat til grupper på mindst 8 personer.

Rabat til børn og 3. person i dobbeltværelse med mindst 2 betalende voksne (opredning) :

 • Børn under 13 år i værelse med 2 forældre:  25% rabat
 • Børn under 13 år i eget værelse :  10% rabat
 • 3. person over 13 år i dobbeltværelse med 2 fuldt betalende deltagere: 10% rabat

Alle priser er angivet pr. person i danske kroner.

Rabatter gives på rejsens grundpris for cykelferiepakke i den valgte sæson og hotelkategori. Der gives ikke rabat på diverse tilvalgsmuligheder som f.eks. cykelleje, transfers, ekstra hotelnætter, halvpension og lignende. Rabatter kan ikke kombineres med andre rabatter.

Om at leje cykler:

Hos Memory Tours hylder vi det frie valg, og det gælder også i forhold til om du ønsker at leje en god cykel på destinationen, eller om du ønsker at medbringe din egen cykel.

Vi anbefaler, at du vælger en cykel med fodbremse eller håndbremse i forhold til, hvad du er vant til at cykle med herhjemme, så du ikke behøver at skulle vænne dig til den ene eller anden bremsetype på din ferie.

I forhold til udlejningscykler kan du typisk vælge mellem forskellige standardtyper som følger

 • Turcykler med 7 gear og fodbremse
 • Turcykler med 21 gear, frihjul og håndbremse
 • El-cykel
 • Tandem
 • Børnecykler
 • Diverse udstyr til børn som f.eks. barnesæde, efterløbercykel, trailer m.m.

Alle cykeltyper er gode turcykler, og til alle cykler medfølger en cykeltaske til personlige ting, og hvad man ellers har brug for i løbet af dagen. De almindelige cykler fås oftest i både dame- og herremodeller, mens El-cykler oftest kun findes i Unisex-modeller.

Alle udlejningscykler er udover cykeltasken udstyret med reparations- og lappegrej, pumpe og lås. (Eventuelt udleveres 1 stk. pumpe og 1 sæt lappegrej pr. værelse).

Endvidere kan lejes forskellige former for børnecykler og udstyr som børnetrailer, efterløbercykler (“halve” cykler”) og lign.

Om hvornår en lejet cykel modtages og afleveres:

Helt generelt udleveres din lejede cykel på dit første hotel, som du checker ind på. Udlevering sker typisk om aftenen på ankomstdagen eller næste morgen.

Tilsvarende sker aflevering af cykler på jeres sidste hotel på tuen.

Du vil få mere nøjagtig information herom i vores ankomstguide for turen, som du vil modtage sammen med øvrige rejsedkokumenter i god tid inden afrejse.

Om at medbringe sin egen cykel:

Det er muligt at medbringe egen cykel, men hverken Memory Tours eller vor lokale samarbejdsparter påtager sig ingen form for ansvar i forbindelse med evt. skade, tab eller tyveri af cyklen.

Når du selv medbringer din egen cykel, så er du naturligvis også selv ansvarlig for din cykel og for at medbringe evt. lappegrej, værktøj og evt. reservedele.

Om cykelhjelm:

Selvom brug af cykelhjelm ikke er lovpligtig for voksne i Tyskland, så er det alligevel en ganske god idé for alle cyklister 🙂

De viste cykelfotos er eksempler på cykeltyper og ikke nødvendigvis præcis modsvarende aktuel cykeltype på destinationen.

Praktisk rejseinformation

På ankomstdagen vil det være muligt at sætte sin bagage af på hotellet i løbet af dagen, hvis man ankommer tidligt og gerne vil bruge dagen på at opleve den hyggelige by Trier, som bestemt er et besøg værd i sig selv. Du må dog ikke forvente, at det vil være muligt at checke ind før senere på dagen i forhold til normal check-in. Normalt tidspunkt for check in på hoteller er som regel omkring kl. 14, kl. 15 eller evt. kl. 16. Det eksakte tidspunkt vil som regel fremgå af hotellets hjemmeside.

Rejsen til Trier: 

Med fly:

Der kan ikke flyves direkte fra Danmark til hverken Trier eller Koblenz. Nærmeste lufthavne er Luxembourg og Frankfurt.

Fra Frankfurt lufthavn kan man tage toget direkte eller med et enkelt stop til Trier på ca. 3 timer og til Koblenz på godt en time.

Fra lufthavnen i Luxembourg tager man bus ind til byen og tog med direkte forbindelse til Trier på ca. 55 minutter.

Med tog:

Fra Padborg til Trier: omkring 13 timer med ca. 3 skift

Koblenz til Padborg: omkring 10 timer med ca. 2 skift

I egen bil:

Padborg – Trier: ca. 770 km

Padborg – Koblenz: ca. 680 km

Vedr. parkering i Trier

Der vil være parkeringspladser til rådighed på alle starthotellerne i Trier til parkering af din bil under hele turen. Nogle hoteller har gratis parkering, mens andre har parkering mod gebyr. Hvis der mod forventning ikke skulle være plads på hotellets p-plads, så er der mange andre alternative parkeringsmuligheder, og forhåndsreservation er ikke muligt eller nødvendigt. Du vil modtage detaljeret information om dit hotel og parkeringsmuligheder sammen med dine rejsedokumenter.

Alternativ til parkering i Trier:

Hvis man kører i egen bil kan vi tilbyde parkering gratis eller rabatteret i Koblenz på jeres sluthotel ved bestilling af en ekstra nat (mod tillæg) i Koblenz FØR turens start. I kører altså til turens slutby inden turstart og overnatter her.

Næste morgen tager I toget eller transfer med bus til Trier og påbegynder turen helt normalt. På cykelturens sidste dag ankommer I til Koblenz, på samme hotel hvor I parkerede jeres bil, og næste dag kan I nemt fortsætte ferien eller køre hjem.

Hvis I skal retur til Danmark kan dette være et tip, da I er fremme og klar ved jeres bil allerede efter morgenmaden og allerede nu befinder jer omkring 160 km tættere på Danmark i forhold til, hvis I skulle have været retur til Trier for at hente jeres bil.

Transfer med minibus fra dit hotel i Koblenz og til dit hotel i Trier, inkl. evt. egne cykler:

Hvis man har medbragt egne cykler tilbydes transfer med minibus med cykeltrailer fra Koblenz tilbage til Trier.

Turen køres hver dag kl. 9.00 med både passagerer og cykler men skal bestilles i forvejen.

Om hoteller og forplejning:

På denne tur kan du vælge mellem to forskellige hotelkategorier, som også vil afspejle sig i den endelige pris:

 • I Kat. A bor du på udvalgte, gode mellemklassehoteller
 • I Kat. B bor du på mindre, familiedrevne kroer, gasthaus og hoteller

Måltider:

På Memory Tours’ rejser er morgenmad altid inkluderet i rejsens pris.

Frokost er ikke inkluderet i rejsens pris og vores koncept lægger op til, at I selv bestemmer, hvor og hvordan I har lyst til at spise frokost, for der er så mange muligheder:

 • Køb lidt brød, ost, pølse eller lign. fra de lokale på markedet eller i en butik. Supplér med vand og en god flaske lokal vin eller andre drikkevarer og nyd en frokost i det grønne undervejs.
 • Find en hyggelig café, delikatesseshop eller restaurant i en af byerne undervejs på dagens etape.
 • Aftal på forhånd eller spørg hotellet om det er okay, at I laver jer en frokostbolle i forbindelse med morgenmaden og tager med på turen.

Aftensmad er på egen hånd på denne tur. Der er altid masser af restauranter i de byer, I kommer til, så I vil have mange muligheder for at finde netop dét, som I ønsker. Det er på denne tur ikke muligt at tilkøbe halvpension.

Cykelferie på den bekvemme måde med

Daglig bagagetransport fra hotel til hotel

At opleve verden fra en cykelsaddel er en herlig ferieform, især når man ikke behøver at skænke tung bagage en eneste tanke under selve cykelturen. Glem alt om fortidens trængsler med at slæbe en tungt lastet cykel op ad bakkerne!

Hos Memory Tours er vi specialister i at skabe bekvemme cykelferier, hvor du kan lade andre om at slæbe rundt på din tunge bagage, alt imens du selv nyder turen og landskabet.

Når I har spist morgenmad, så stiller I blot jeres bagage i hotellets reception, bagageopbevaringsrum eller lignende og cykler af sted til dagens fornøjelser. I forbindelse med alle udlejningscykler vil du få 1-2 cykeltasker, som du kan bruge til opbevaring af lidt vand, en trøje, badetøj eller lignende og de få personlige ting, som du ønsker at medbringe på dagens etape.

Når du efter en dejlig cykeldag kommer frem til dagens destination i en ny by og til et nyt hotel, som regel sidst på eftermiddagen, så står din bagage klar til dig her.

 

Mulige tilvalgsydelser

På denne tur har du mulighed for at tilkøbe følgende ekstraydelser, som ikke er inkluderet i rejsens basispris:

 • Cykelleje
 • Vinsmagning i Trittenheim
 • Byvandring med engelsk- eller tysktalende guide i Trier
 • Transfer i minibus inkl. evt. egne cykler fra Koblenz til Trier
 • Ekstra overnatninger i Trier, Koblenz eller evt. andre byer undervejs på turen

Du vil få mulighed for at tilvælge disse ting til din bestilling, når du har udfyldt det blå “Bestil rejsen” felt med dine ønsker i forhold til hotelkategori, værelsestype og ankomstdato og har trykket på den pinkfarvede “Bestil nu” knap, som omstiller dig til din Kurv.

Fra Kurven, som du også kan tilgå via ikonet med en indkøbsvogn i øverste højre hjørne, kan du se alle priser for din ønskede rejse.

Du kan til enhver tid slette varer fra Kurven og forlade Kurven uden at foretage nogen bestilling, men blot bruge funktionen som pristjek.

Trier – Koblenz, 7 dage

Hvis kortet ikke åbner med det samme og kun viser en grå firkant, så tryk én gang til på fanen “Kort” .

Dag 1: Ankomst Trier
(Trier, Tyskland)
Dag 2: Trier - Trittenheim
(Trittenheim, Tyskland)
Dag 3: Trittenheim - Zeltingen
(Zeltingen, Tyskland)
Dag 4: Zeltingen - Zell
(Zell, Tyskland)
Dag 5: Zell - Treis-Karden
(Treis-Karden, Tyskland)
Dag 6: Treis-Karden - Koblenz
(Koblenz, Tyskland)
Dag 7: Koblenz, Afrejse
(Deutsche Eck, Koblenz, Tyskland)

Rejse anmeldelser

Der er endnu ingen anmeldelser for denne rejse

Giv en anmeldelse af rejsen