8 dage
Varighed
Helpension
Forplejning
Cruise & Hyggecykling
Cykelkrydstogt
14/4- 15/9 2018 og 6/4- 5/10 2019
Rejseperiode
Friesland og Nordholland
Destination

Cykelkrydstogt i Friesland og nordlige Holland 

Nordsøkystens hvide klitter, marsklandskab, farverige tulipaner, oste, vindmøller og livet omkring den store, inddæmmede sø Ijsselmeer vil vise jer en egn, der emmer af stolte traditioner, maleriske fiske- og havnebyer med maritim stemning og typisk hollandsk kultur og tradition. Glæd dig til en uge med oplevelser, hvor “hyggen” er sat i fokus på denne rundtur, der starter i Amsterdam og derfra videre nordpå til hollands nordligste provins, Friesland, inden I vender tilbage til kanalerne i Amsterdam centrum igen.

Blandt turens mange højdepunkter kan bl.a. nævnes følgende:

 • Hollands hyggelige hovedstad Amsterdam
 • Maritim stemning i de hyggelige byer omkring den store sø Ijsselmeer
 • Nordsøkystens sandstrande, klitter og marsklandskaber
 • Alkmaar, en by fuld af historie
 • Øen Texel
 • Friesland – Hollands nordligste provins
 • Zaandam og Friluftsmuseet Zaanse Schrans
 • De hyggelige og maleriske havnebyer Medemblik, Enkhuizen, Hoorn og Volendam, der alle rummer masser af historie og vidner om langturssøfart fra dengang Ijsselmeer havde åben adgang til Nordsøen og hele verden

Mere rejseinformation i stikord

SkibM/S De Holland
RejsetypeRundtur med start og slut i Amsterdam
SværhedsgradHyggecykling i overfladende flade, smukke landskaber i Holland.

 

Hollands charmerende hovedstad, smukke kyster og hyggelige landsbyer på en tur med skib og på cykel gennem Friesland og Nordholland.

Tag med på en tur gennem landet der netop er skabt til cykling og sejlads. Hollands flade landskab og tusindvis af kanaler baner vejen for en smuk rejse omgivet af vindmøller, tulipanmarker, fascinerende historie og lokale lækkerier.

Rutekarakteristik:

Det er meget nemt at cykle i Holland, der behagelig fladt med kun nogle få meget lette bakker.

Og det er nemt at finde vej, da hollænderne har udviklet et detaljeret cykelrutenet, der er tydeligt skiltet, hver eneste gang der er muligvej for at vælge mellem flere mulige veje at køre, og alle stier og veje har numre, så det er nemt at følge. Her er med andre ord meget smukt, hyggeligt og ingen stejle stigninger.

Denne tur er en rundtur, der starter og slutter i Amsterdam

1

Dag 1 - Ankomst til Amsterdam

I har første aften på skibet, hvor I kan checke ind fra kl. 14. Brug eftermiddagen og aftenen på at lære Amsterdam at kende. Oplev den hollandske hovedstads mange attraktioner som f.eks. Anne Franks Hus, Van Gogh Museet, Designmuseerne, Kanalhusene og byens hyggelige stemning på en slentretur. Hvis I ønsker at opleve Amsterdams mange kanaler og hyggelige kvarterer fra vandsiden, er det muligt at købe billetter til kanalrundfart til rabatpris hos guiden ombord på M/S Holland.

Omkring kl. 18.00 er der velkomstdrink og jeres første middag ombord samt turguidens information om morgendagens cykeltur og generel, praktisk information. Første nat bliver skibet liggende til kaj i Amsterdam.

2

Dag 2. Sejle Amsterdam - Zaandam + cykle via Zaanse Schrans til Alkmaar (ca. 44 km)

I begynder turen med et morgencruise ud af Amsterdams kanaler til Zaandam, hvor cykelturen fører jer gennem hyggelige, små byer i det smukke, flade marsklandskab. Første stop på turen er et besøg på det store frilandsmuseum, Zaanse Schans, der med gamle huse, vindmøller, ost og træsko giver et godt indblik i Hollands historie, kultur og traditioner. Herfra går turen på cykel mod Alkmaar gennem ‘Leeghwaterland’, der er et smukt marsklandskab mellem Amsterdam, Alkmaar og Hoorn. Videre gennem små landsbyer til Leeghwater og De Rijp, hvor du har tid til at gå en tur rundt i den gamle hvalfangerby. Op på cyklen igen og forbi vindmøllerne ved Schermerhoorn og videre mod dagens mål, hvor landskabet undervejs kendetegnes af mange små fine søer, som er smukke at holde en pause ved. Skibet M/S De Holland venter på jer i nærheden af centrum i den historiske by Alkmaar.
3

Dag 3. Cykle klit-rundtur fra Alkmaar + Sejle til Den Helder (ca. 33-40 km)

I dag har I mulighed for at opleve det smukke nordhollandske klitreservat, der er et 5.300 hektar stort naturreservat med skov og klitter i et helt unikt landskab ved Nordsøen. I disse klitter udvindes det meste af regionen Nordhollands drikkevand, og her er rig mulighed for at svømme en tur i bølgen blå eller slikke sol i sandet. Nyd udsigten fra klitterne ud over det flade marsklandskab og Nordsøkysten, inden I fortsætter turen langs sandstrand og klitter til kunstnerbyen Bergen og tilbage til Alkmaar, hvor der er mulighed for at kigge nærmere på byens herlige centrum. Om eftermiddagen vil skibet sejle over den Nordhollandske Kanal til flådehavnen i Den Helder.
4

Dag 4. Sejle til Oudeschild + Dagsrundtur på øen Texel + sejle til Den Oever (Valgfrie ture ca. 15-65 km)

Mens I spiser morgenmad sejles til den naturskønne ø Texel, hvor der er mulighed for at vælge mellem flere forskellige dagsruter rundt på den største af de hollandske øer i Nordsøen, hvor I cykler gennem smukke naturlandskaber og har mulighed for at standse op og evt. snuppe en svømmetur i de blå bølger. Turen kan variere i længde efter lyst og energi, men det anbefales at tage en tur til stranden, besøge sælerne ved Ecomare og følge den smukke skiltede cykelrute, Thijsse-ruten, gennem idylliske landskaber og byer. Tilbage i Oudeschild kan turen afsluttes med et rundvisning på det lokale ølbryggeri, før M/S De Holland om aftenen sejler tilbage til fastlandet og Friesland, hvor Den Oever er målet, og hvor der i dag er musikaften ombord på skibet.
5

Dag 5. Sejle Den Oever – Stavoren og cykle til Sydvestlige Friesland (ca. 43-55 km)

Skibet krydser den store inddæmmede sø Ijsselmeer på en sejltur til Stavoren i provinsen Friesland. Du kan i dag vælge mellem en kortere eller længere cykeltur: oplev naturområdet Gaasterland eller tag ud og udforsk en del af det omfattende sølandskab, som Friesland er kendt for. Det er også muligt at kombinere begge turvarianter. Skibet ligger til kaj for natten i den lille havn i Stavoren, der er en af de kendte traditionsrige 11 frisiske byer.
6

Dag 6. Sejle Stavoren – Medemblik og cykle til Hoorn og Enkhuizen (ca. 30-50 km)

Start dagen med cruise under morgenmaden, hvor M/S De Holland igen krydser Ijsselmeer og sejler til Medemblik. Den korte variant af cykelturen går langs Ijsselmeers smukke bred direkte til Enkhuizen, der er en gammel by med stolte maritime traditioner og masser af historie. “Sildebyen” har en smuk, gammel havn, en historisk bykerne og det meget interessante Zuiderzeemuseum. Gå en tur rundt i den gamle smukke by og nyd det hyggelige havneområde og byens maritime historie. Hvis I ønsker en længere cykeltur, så kører I fra Medemblik til det tidligere Hollandsk Østindisk Kompagnis by, Hoorn, der i det 17. århundrede var en af verdens mest betydningsfulde havne. Nyd frokostpausen her og gå en lille tur rundt i centrum, hvorefter I fortsætter til Enkhuizen via maleriske, små landsbyer. Om aftenen er der mulighed for at deltage i en guidet byvandring.
7

Dag 7. Sejle Enkhuizen – Volendam og cykle via Waterland til Amsterdam (ca. 35-50 km)

Igen i dag får I fornøjelsen af et morgencruise fra Enzhuizen til Volendam. Jeres sidste cykeldag vil føre jer gennem den smukke egn Waterland med hundredvis af små søer og smalle kanaler. I nærheden af Volendam vil I have mulighed for at besøge en gård med osteri. Det anbefales at lægge turen omkring den tidligere ø Marken for at fortsætte gennem regionen Waterland, der er skabt af vand, inden I vender snuden mod Hollands hovedstad. Om eftermiddagen og aftenen er der mulighed for at opleve noget af alt dét, som den fascinerende by Amsterdam har at tilbyde, og hvis du ikke nåede kanalrundfarten i byens mange kanaler og vandveje, så er der mulighed for at gøre det i dag i stedet.
8

Dag 8. Amsterdam

Check ud og afrejse efter morgenmaden.
Forlæng evt. din tur med et par ekstra dage i denne charmerende og hyggelige by.

Rejsedage 2018 med M/S De Holland:

Der er afrejse hver lørdag i perioden 14. april 2017 til 15. september 2018.

Rejseperioden er inddelt i 4 sæsoner som følger:

 • Forsæson med rabatteret pris: 14/4 og 21/4 2018
 • Mellemsæson: 5/5, 12/5, 19/5, 26/5 og 8/9, 15/9 2018
 • Højsæson: Alle afgange i perioden 2/6 til 25/8 2018 inkl.
 • Sensæson med rabatteret pris: 16/9 2018

Tilbud på afrejsedatoerne 14/4 og 21/4 2018 med rabatter på mellem 1.540 og 1.565 kr. pr. person (afhængig af valgt kahytstype).

Tilbud på sæsonens sidste afgang 15/9 2018 med rabat kr. 400,- pr. person (gælder alle kahytstyper).

M/S De Holland sejler CRU1 turen i Sydholland på udvalgte datoer:

Cykelkrydstogtet CRU1 i det Sydlige Holland er også meget populært og på 2 afgange i løbet af sæsonen sejler M/S De Holland denne tur samtidig med søsterskibet M/S De Amsterdam, der “normalt” sejler på denne rute alene.

Der er således mulighed for at kombinere Nordholland og Sydholland til en Grand Holland tur på 14 dage med samme skib.

Disse ekstra afgange med M/S De Holland er på følgende datoer:

2018:

 • 28. april 2018 (Tulipantur)
 • 1. september 2018

Rejsedage 2019 med M/S De Holland:

Der er afrejse hver lørdag i perioden 6. april 2019 til 5. oktober 2019.

Rejseperioden er inddelt i 4 sæsoner som følger:

 • Forsæson med rabatteret pris: 6/4, 13/4 og 20/4 2019
 • Mellemsæson: 27/4, 4/5, 11/5, 18/5, 25/5 og 7/9, 145/9 2019
 • Højsæson: Alle afgange i perioden 1/6 til 24/8 2019 inkl.
 • Sensæson med rabatteret pris: 21/9, 28/9 og 5/10 2019

Tilbud på afrejsedatoerne i Forsæson 2019 med rabatter på mellem 1.475 og 1.550 kr. pr. person (afhængig af valgt kahytstype).

Tilbud på afrejser i Sensæson 2019 med rabat kr. 400,- pr. person (gælder alle kahytstyper).

Priser for rejser i 2018 og 2019

Alle priser er angivet pr. person, med mindre andet fremgår specifikt

Ophold i kahyt på Nedre dæk

Pris pr. person i 2018ForsæsonMellemsæsonHøjsæsonSensæson
Ophold i Twin kahyt til 2 personer4.8856.4256.7506.275
Ophold i Superior Twin kahyt til 2 personer5.4507.0007.3356.835
Ophold i Triple kahyt til 3 personer4.7256.2756.6006.100
SINGLE - 1 person i Twin kahyt7.2508.8009.1258.625
Pris pr. person i 2019ForsæsonMellemsæsonHøjsæsonSensæson
Ophold i Twin kahyt til 2 personer4.9756.5156.8356.350
Ophold i Superior Twin kahyt til 2 personer5.4507.0007.3356.835
Ophold i Triple kahyt til 3 personer4.8006.3506.6756.185
SINGLE - 1 person i Twin kahyt7.9009.4509.7859.300

Ophold i kahyt på Øvre dæk

Pris pr. person i 2018ForsæsonMellemsæsonHøjsæsonSensæson
Ophold i Superior Twin kahyt til 2 personer6.5158.0658.3857.900
SINGLE - 1 person i Superior Twin kahyt8.3009.86510.1759.700
Ophold i Suite til 2 personer7.3358.8759.2008.725
Ophold i Suite som Triple kahyt til 3 personer7.1658.7159.0358.555
Pris pr. person i 2019ForsæsonMellemsæsonHøjsæsonSensæson
Ophold i Superior Twin kahyt til 2 personer6.6008.1508.4758.000
SINGLE - 1 person i Superior Twin kahyt9.05010.52510.9159.425
Ophold i Suite til 2 personer7.4258.9659.2858.800
Ophold i Suite som Triple kahyt til 3 personer7.1658.7159.0358.555

Øvrige Priser

Pris pr. person / stk.
Leje af cykel575
Leje af el-cykel1.330
Leje af cykelhjelm125
Amsterdam Kanalrundfart med rabat (købes ombord)€ 12,50

Sæson

Rejsedatoer:2018
Forsæson14/4 og 21/4 2018
Mellemsæson5/5, 12/5, 19/5, 26/5 og 8/9 2018
HøjsæsonAlle afgange i perioden 2/6 - 25/8 2018 (begge dage inklusive)
Sensæson16/9 2018
Rejsedatoer:2019
Forsæson6/4, 13/4 og 20/4 2019
Mellemsæson27/4, 4/5, 11/5, 18/5, 25/5 og 7/9, 14/9 2019
HøjsæsonAlle afgange i perioden 1/6 - 24/8 2019 (begge dage inklusive)
Sensæson21/9, 28/9 og 5/10 2019

INKLUDERET I REJSENS PRIS:

 • Rejse og ophold som beskrevet iht. program med ophold 8 dage/ 7 nætter i valgt kahyt
 • 7 x morgenmad og selvsmurt frokostmadpakke
 • 7 x 3-retters aftensmåltider
 • Velkomstdrink og – møde.
 • Gratis kaffe og te hver dag indtil kl. 16.00.
 • Live musik og dans 1 aften ombord på skibet
 • Håndklæder og sengelinned.
 • Daglig rengøring af kahytten.
 • Cykelkort og rutebeskrivelse (1 sæt pr. kahyt)
 • Mindst 2 byvandringer med skibets turguide (i Zaandam og Enkhuizen)
 • Engelsk-, tysk- og hollandsktalende turguide, som hver dag gennemgår ruten og giver tips og idéer til de daglige cykelture. Guiden cykler hver dag med gruppen og giver mulighed for gøre turen som en fuldt guidet tur. Hvis man hellere vil cykle sine egne veje er guiden til rådighed på mobiltelefon, hvis der skulle opstå behov for det.
 • Rabat på entrebilletter til diverse attraktioner, kanalrundfart i Amsterdam m.m. Værdi op til 25€ pr. person.
 • Gratis WiFi i skibets loungeområde.

IKKE INKLUDERET I REJSENS PRIS:

 • Cykelleje
 • Rejsen til og fra Amsterdam.
 • Transfer til og fra skibets kajplads og evt. andre transfers.
 • Evt. parkeringsomkostninger ved kørsel i egen bil.
 • Personlig rejseforsikring
 • Drikkevarer
 • Evt. drikkepenge
 • Adgang til museer og attraktioner
 • Evt. tillæg for specifikke kostønsker
 • Personlig rejseforsikring
 • Evt. billet til småfærger undervejs

 


Grupperabat:

Vi giver 5% rabat til grupper på mindst 8 personer.

Børnerabat:
På dette skib / denne tur er der desværre ikke mulighed for at yde børnerabat udover den angivne pris for deltagere, når tre eller fire personer deler en kahyt.

Alle priser er angivet pr. person i danske kroner.

Om Cyklerne
Holland-7gearsCykel-AZOR500x500

Rederiets udlejningscykler er turcykler med 7 gear og hånd- og/eller fodbremse i Unisex-modeller. Til alle rederiets cykler medfølger en cykeltaske.

Endvidere kan lejes el-cykler og forskellige former for børnecykler og -udstyr, efterløbercykler og tandem, dog kun ved bestilling på forhånd og kun i begrænset antal. (Bestilles mindst 2 måneder før afgang).

Det er muligt at medbringe egen cykel, men rederiet påtager sig ingen form for ansvar i forbindelse med evt. skade, tab eller tyveri af cyklen.

Cykelhjelm er ikke lovpligtig i Holland og forefindes ikke på skibet. Gæster, som ønsker at cykle med hjelm, bedes derfor medbringe deres egen.

Foto af cykler er et eksempel på cykeltype i Holland-Belgien, og der kan være mindre variationer af cyklerne på de forskellige skibe.

Praktisk rejseinformation

På ankomstdagen vil det være muligt at sætte sin bagage af på skibet fra ca. kl. 9.30, hvis man ankommer tidligt og gerne vil bruge dagen på at opleve Amsterdam. Det vil dog ikke være muligt at checke ind på skibet og få tildelt sin kahyt før senere på dagen i forhold til normal check-in.

Rejsen til Amsterdam 

Med fly:

Nærmeste lufthavn er Schiphol Amsterdam Lufthavn.

SAS, Norwegian, KLM, AirFrance, RyanAir m.fl. har daglige afgange fra Danmark. Den direkte flyvetid er knapt halvanden time, og fra lufthavnen kører tog direkte ind til hovedbanegården centralt i Amsterdam.

Der er normalt ca. 8 afgange i timen, og fra Centraal Station Amsterdam kan man tage en taxa (ca. 10 minutter) eller offentlig bus til kajpladsen (ca. 20 minutter).

Med tog:
Fra Padborg til Amsterdam er rejsetiden ca. 9 timer med skift f.eks. i Hamborg og Osnabrück.

I egen bil:
Fra Padborg til Amsterdam centrum er der ca. 619 km.

Med hensyn til parkering af bilen kan det ikke anbefales at parkere direkte ved skibets kajplads, da I befinder jer tæt på centrum, og det derfor vil være urimeligt dyrt at gadeparkere til timetakst. Der findes dog i Amsterdam flere overvågede Park & Ride parkeringspladser, hvor parkeringsgebyret inkluderer billetter til sporvogn eller anden offentlig transport. Her kan din bil overnatte sikkert og væsentligt billigere end direkte på gaden. Det er også muligt at bestille VALET parkering, inkl. transport af dig eller din bil til og fra skibets kajplads og parkeringsområdet.

Rutekarakteristik

Det er meget nemt at cykle i Holland. Der er fladt, men meget smukt og hyggeligt og absolut fri for stejle stigninger. Hele Holland er skiltet med numre på de mange cykelstier, så det er nemt at finde vej, også hvis man vælger at køre sin egen, individuelle rute.

 

Om skibet M/S Holland

Skibet MS De Holland sejler denne rute og et par enkelte afgange på den lige så populær rute i det sydlige Holland (CRU1) samt kombinationsturen Grand Holland (CRU37), hvor man på en 2-ugers tur har mulighed for at kombinere Syd- og Nordholland og opleve det bedste Holland har at byde på.

M/S De Holland har i mange år til stor glæde for mange gæster sejlet på denne tur i Nordholland under navnet M/S Angela Esmee.

Efter et ejerskifte og en gennemgribende renovering i vinteren 2017-2018 hedder skibet nu MS De Holland og hun er klar til fortsat at levere gode ferieoplevelser i Nordholland.

Skibet er ca. 78 meter langt, har plads til 68-72 gæster på 3 passagerdæk og sejler under hollandsk flag.

Ombord på det hyggelige skib finder I på øvre dæk en stor salon med et hyggeligt bar- og loungeområde, og i den anden ende af det store fællesrum er der en delvis separat spiseafdeling.

Og uanset hvor I befinder jer kan I nyde den gode udsigt via de store panoramavinduer.

Og oppe på det ca. 78 meter lange skibs store soldæk finder I masser af siddepladser med borde og stole, og soldækket har både et åbent og et delvist overdækket område, så I har mange muligheder for at nyde sejladsen i næsten al slags vejr.

Den ene ende af topdækket rummer endvidere separat cykelparkering. (Ikke overdækket).

Kahytstyper og indretning af kahytterne

M/S De Holland har i alt 33 kahytter og en suite, som er beliggende på henholdsvis Nedre dæk og Øvre dæk.

Om kahytterne på Nedre dæk

Twin kahyt på nedre dæk

På Nedre dæk er der i alt 24 kahytter fordelt med:

• 5 stk. standard Twin kahytter til 2 personer med 2 stk. enkeltsenge opstillet som dobbeltseng

• 3 stk. standard Twin kahytter til 2-3 personer beliggende i skibets forende er indrettet med 2 enkeltsenge opstillet enkeltvis i L-form og med en ekstra væghængt køje

• 16 stk. superior Twin kahytter til 2 personer med 2 stk. enkeltsenge opstillet som dobbeltseng

Forskellen på de 5 stk. standard Twin kahytter og de 16 stk. superior Twin kahytter på Nedre dæk er begrundet i kahyttens beliggenhed i forhold til maskinrum, trappe og lounges.

Twin kahyt på nedre dæk

Alle kahytter på nedre dæk er indrettet som følger:

• Kahytten er ca. 11-12 m2
• Eget toilet og bad
• Klima- og Ventilationsanlæg, der kan indstilles individuelt
• Digital TV
• Hårtørrer
• Værdiboks
• 230V stikkontakter
• Garderobeskab
• Stort panoramavindue, der dog af sikkerhedsårsager ikke kan åbnes.

 

Om kahytterne på Øvre dæk

Superior Twin kahyt på Øvre dæk

På Øvre dæk er der i alt 10 kahytter fordelt med:

• 9 stk. ens superior Twin kahytter til 2 personer med 2 stk. enkeltsenge opstillet som dobbeltseng

• 1 stk. suite til 2 personer med 2 stk. enkeltsenge opstillet som dobbeltseng

Suiten har samme udstyr som Twin kahytterne, men den er større og yderligere udstyret med med minibar og en sovesofa, der kan bruges som en ekstra seng til 3. person.

Sengene er normalvis opstillet som dobbeltsenge, men de kan meget nemt omdannes til to enkeltstående senge, hvis det ønskes.

Suite på øvre dæk

Alle kahytter og suiten på Øvre dæk er indrettet som følger:

• Twin kahytterne er ens og ca. 11-12 m2
• Suiten er ca. 13,5 m2
• Eget toilet og bad
• Minibar i suiten
• Fransk balkon og store panoramavinduer fra gulv til loft, der kan skydes til siden
• Klima- og Ventilationsanlæg, der kan indstilles individuelt
• Digital TV
• Hårtørrer
• 230V stikkontakter
• Værdiboks
• Garderobeskab

 

Røgfri kahytter

Alle kahytter er røgfrie.
Af sikkerhedsårsager er rygning i sovekahytter på passagerskibe forbudt ved lov.

Dæksplan

M/S De Holland er populært skib, der danner en perfekt ramme omkring et herligt cykelkrydstogt.

Mulige tilvalgsydelser

På denne tur har du mulighed for at tilkøbe følgende ekstraydelser, som ikke er inkluderet i rejsens basispris:

 • Cykelleje af forskellige cykeltyper, tandem og diverse børnecykler og udstyr til børn (bestilles på forhånd)
 • Leje af cykelhjelm
 • Rabatterede billetter til kanalrundfart i Amsterdams mange kanaler (købes på skibet)

Du vil få mulighed for at tilvælge disse ting til din bestilling, når du har trykket på en af de blå  “Bestil rejsen” eller pinkfarvede “Bestil nu” knapper, som omstiller dig til din Kurv.

Fra Kurven, som du også kan tilgå via ikonet med en indkøbsvogn i øverste højre hjørne, kan du se alle priser for din ønskede rejse.

Du kan til enhver tid slette varer fra Kurven og forlade Kurven uden at foretage nogen bestilling, men blot bruge funktionen som pristjek.

Rejse anmeldelser

Der er endnu ingen anmeldelser for denne rejse

Giv en anmeldelse af rejsen