8 dage
Varighed
Helpension
Forplejning
Hyggecykling
Cykelkrydstogt
Hver søndag April-Oktober
Rejseperiode
Donau Passau-Budapest
Destination

Cykelkrydstogt i 4 smukke lande langs den fabelagtige Donauflod

3 hovedstæder og mange hyggelige byer kommer I til at besøge på dette cykelkrydstogt gennem panoramalandskaber ved Donaufloden, når I følger floden gennem 4 lande: Tyskland, Østrig, Slovakiet og Ungarn.

Glæd dig til en rejse, der er fyldt med oplevelsesrige stunder og smag på delikatesserne i de fire landes meget forskelligartede køkkener. Og nyd det hele sammen med et godt glas vin eller en skummende øl.

 

Blandt turens mange højdepunkter kan bl.a. nævnes følgende:

 • Den hyggelige sydtyske by Passau, hvor de tre floder Donau, Inn og Ilz mødes
 • Ungarns hovedstad Budapest og øen Szentendre
 • Biskopbyen Esztergom
 • Østrigs smukke, kejserlige hovedstad Wien
 • Slovakiets hovedstad og gamle kroningsby Bratislava
 • Wachau-regionens smukke landskaber og vine
 • Fantastiske panoramaudsigter over Donau
 • Ungarns puzta-kultur og traditioner
 • En smagsrejse gennem 4 landes lokale delikatesser

Mere rejseinformation i stikord

SkibM/S Carissima
RejsetypeCykelkrydstogt – Rundtur med start og slut i Passau, Sydtyskland
SværhedsgradHyggecykling i flade, smukke landskaber langs med Donaufloden
Lej cykel til turenBørnecykel, Børnecykler og div. udstyr til børn, El-cykel, Turcykel med 7 gear/fodbremse eller 21 gear/håndbremse
MåltiderFuld pension med morgenmad, selvsmurt frokostmadpakke eller let frokost til ikke-cyklende deltagere og 3-retters aftenmåltider samt diverse snacks
Rundtur med start i:Turen starter og slutter i den sydtyske by Passau
Skibets dæk og kahytstyperM/S Carissima har 3 kahytsdæk med Twin kahytter til 2 personer på alle dæk. Herudover findes Twin ECO kahytter.
TransferTransfer tilbydes fra München lufthavn til Passau (mod gebyr).
TillægsnætterDet er muligt at tilkøbe ekstra overnatninger i Passau på 3*+ og 4* hoteller
UdflugterDet er muligt at vælge og tilkøbe udflugter ombord på skibet.

I valsetakt fra charmerende Passau langs Donau til kejserlige Wien

I cykler langs Donau fra den smukke by Passau, hvor ikke mindre end 3 floder løber sammen, og direkte ind i hjertet af det engang så store og glorværdige østrigungarske kejserrige. Hyg jer i tre af Europas mest charmerende hovedstæder; livlige Wien, biskoppernes by Bratislava og gamle Budapest, der er dronningen af ungarsk Donau!

Rutekarakteristik:

I cykler langs med den smukke Donau-flod primært på bilfrie, asfalterede cykel- og vandrestier direkte ved flodbredden. I Tyskland og Østrig er cykelstierne langs med floden helt bilfrie, på den ungarske del af Donau er ikke alle strækninger direkte langs med floden og ikke altid helt bilfrie. Hovedparten af turen foregår dog på behageligt bilfrie stier, hvor I cykler direkte ved flodbredden og er omgivet af den høje bjerge og den smukkeste natur.

Da cykelturene primært følger flodens løb er det meste af turen flad og let at cykle uden stejle stigninger. Hvis man ønsker udfordringer, er der dog også rige muligheder for at tage nogle afstikkere op i bjergene.

Turen starter og slutter Passau. 

1

Dag 1 - Ankomst til Passau, check-in og sejlads til Engelhartzell

Ankomst i de tre floders by, Passau, og ombord på skibet M/S Carissima, der vil være jeres flydende hotel på turen.
Du kan checke ind fra kl. 16.30 og har tid til at gå en tur i byens brostensbelagte gamle bykerne, lytte til klokkerne på Passaus gotiske rådhus eller tage et kig på verdens største katolske kirkeorgel i Passaus domkirke. Kl. 18.00 kastes trosserne, og turen starter med velkomstcocktail, middag og en smuk sejltur til Engelhartzell.
2

Dag 2. Engelhartzell – Donausløjfen – Aschach, ca. 41 km + sejle til Devin

Dagen starter i Engelhartszell, hvor Østrigs eneste Trappist-kloster findes og byder på lækre drikke og ost. Herfra går det mod Donausløjfen ”Det store sving”, som er et af de smukkeste områder ved Donau. På cykelturen kommer I til små landsbyer og hyggelige taverner, og turen ender ved markedet i Aschach, hvor skibet venter og vil bruge natten på at sejle til Devin.
3

Dag 3. Devin – Bratislava, ca. 18 - 49 km

Turen går langs det tidligere ’Jerntæppe’, der under den kolde krig delte Europa i Øst og Vest, til slottet i Hof med sine smukke haver. Fortsæt til kroningsbyen Bratislava, hvor en byvandring vil afsløre skjulte stræder og alle de kendte seværdigheder i Slovakiets ambitiøse hovedstad.
4

Dag 4. Budapest – Szentendre, cykle 0 - 40 km

I løbet af natten sejler skibet videre til Budapest, hvor den fantastiske indsejling til byen kan nydes på soldækket. Brug dagen på at gå på opdagelse i Ungarns hovedstad og dens hyggelige seværdigheder, eller tag en cykeltur til Szentendre, som har en næsten Middelhavsagtig atmosfære og levende kunstscene. Ungarsk kultur kan opleves på et aftenshow med traditionel musik og dans, og på en romantisk byrundtur om aftenen kan I opleve et smukt oplyst Budapest, før M/S Carissima igen sejler videre om natten til Visegrád.
5

Dag 5. Donausløjfen - Visegrad – Esztergom, ca. 43 km

Den bugtende Donausløjfe er et af de kønneste områder i ”Ungarsk Wachau”. Dagens cykeltur starter i Visegrad, der er kendt for sin berømte borg og ruinerne af det tidligere palads. Kør gennem Szentendre og barokbyen Vác, som den østrigske kejserinde Maria Theresias arkitekter har haft stor indflydelse på og videre til biskopsbyen Esztergom med Ungarns største katolske kirke.
6

Dag 6. Wien – Sightseeing / Hviledag

Byens verdensberømte attraktioner som f.eks. Prater, Stephansdomkirken og Hofburg kan I se på byrundtur på cykel eller i bus. Den smukke boulevard ”Ringstraβe” med Burgtheater, Statsoperaen og Rådhuset vækker minder om byens kejserlige fortid, og aftenen kan afsluttes med en fantastisk Valse- og Operettekoncert og et glas vin i en vintaverne eller i Kejserpaladset. I har det meste af dagen og hele aftenen til at opleve Østrigs hovedstad.
7

Dag 7. Wachau / Krems – Melk, ca. 37 km

Mellem drømmeagtige landsbyer, abrikostræer, vinmarker, slotte, klostre og ruiner er dette blidt bakkede landskab en fornøjelse for alle. En imponerende ruin svæver over den lille barokby Dürnstein, som med sit karakteristiske blå tårn er kendingsmærke for Wachau, og hyggelige små caféer indbyder til en pause på vejen videre til Melk.
8

Dag 8. Passau

Enhver rejse når sin afslutning.
Nyd endnu en gang dagens første solstråler fra soldækket og Donaudalens fredelige stilhed før ankomst tilbage i Passau.

Rejsedage 2017 med M/S Carissima:

Der er afrejse hver søndag i perioden 30. april 2017 til 8. oktober 2017.

Rejsedage 2018 med M/S Carissima:

Der er afrejse hver søndag i perioden 29. april 2018 til 7. oktober 2018.

De nævnte dage angiver første og sidste afrejsedato.

Rejseperioden er inddelt i 3 (pris) sæsoner som følger:

 • Forsæson / Sensæson: Alle afrejsedatoer i April og Oktober
 • Mellemsæson: Alle afrejsedatoer i Maj og August
 • Højsæson: Alle afgange i Juni, Juli og September

Om at leje cykler:
Holland-7gearsCykel-AZOR500x500

Rederiet har tre standardtyper udlejningscykler:

 • Turcykler med 7 gear og fodbremse
 • Turcykler med 21 gear, frihjul og håndbremse
 • El-cykel

Alle cykeltyper er gode turcykler i Unisex-modeller, og til alle cykler medfølger en cykeltaske til personlige ting, og hvad man ellers har brug for i løbet af dagen.

Alle udlejningscykler er desuden udstyret med reparations- og lappegrej, pumpe og lås.

Endvidere kan lejes forskellige former for børnecykler og udstyr som børnetrailer, efterløbercykler eller lign.

Om at medbringe sin egen cykel:

Det er muligt at medbringe egen cykel, men rederiet påtager sig ingen form for ansvar i forbindelse med evt. skade, tab eller tyveri af cyklen.

Vær dog venligst opmærksom på, at på M/S Carissima opkræves et gebyr for håndtering m.v. af kunders egne cykler. Gebyret opkræves pr. medbragt egen cykel.

Cykelhjelm er lovpligtig for børn under 12 år (men ikke for voksne) i Østrig.

På skibet kan købes forskellige typer hjelme (ca. 17-50 euros) og diverse cykeltøj og udstyr, men til børn anbefaler vi for en sikkerheds skyld at medbringe egen hjelm, da det ikke kan garanteres, at alle størrelser findes på lager på skibet hele tiden.

Praktisk rejseinformation

På ankomstdagen vil det være muligt at sætte sin bagage af på skibet i løbet af dagen, hvis man ankommer tidligt og gerne vil bruge dagen på at opleve den hyggelige by Passau, som bestemt er et besøg værd i sig selv. Det vil dog ikke være muligt at checke ind på skibet og få tildelt sin kahyt før senere på dagen i forhold til normal check-in.

Rejsen til Passau: 

Med fly:

Nærmeste lufthavn(e) er München, alternativt Wien. Flere flyselskaber har daglige afgange fra Danmark til München med en flyvetid på godt halvanden time. Herfra tilbyder rederiet transfer til Passau (mod gebyr). Alternativt kan man komme til Passau med tog fra både München og Wien (med 1 skift, da ingen af lufthavnene har direkte eller internationale togforbindelser.)

Med tog:
Fra Padborg til Passau: omkring 11 timer med 3-5 skift på vejen.

I egen bil:
Afstanden fra Padborg til Passau er ca. 990 km.

Parkering af bil inkl. transfer til/fra skibet koster ca.

 • 66 € for en parkeringsplads (ikke overdækket) og
 • ca. 77 € i parkeringshus/garage.

Parkering skal bestilles på forhånd og betales på stedet.

 

Om skibet M/S Carissima

M/S Carissima er er dit flydende hjem på turen på og langs med Donau fra Passau til Budapest med besøg undervejs i Wien og Bratislava.

Det første, du oplever, når du går ombord på dette flodkrydstogtsskib, er den venlige atmosfære og afslappede stemning.

I restauranten vil du begynde en kulinarisk smagsudflugt gennem de fire lande, som Donau på denne tur løber gennem, nemlig Tyskland, Østrig, Slovakiet og Ungarn, samtidig med du nyder de pragtfulde landskabsscenerier udenfor panoramavinduerne.

I Panoramaloungen, hvor skibets bar ligger, kan du nyde en øl eller et godt glas vin med  jeres nye venner og rejsekammerater, mens I sejler gennem det ene mere fantastiske landskab efter det andet. De behagelige loungestole og afslappende omgivelser kan måske få dig til at blive lidt længere …

Efter en spændende dag i cykelsadlen kan du slappe af i sauna og whirlpool spa eller snuppe en forfriskende dukkert i poolen på soldækket (fra juni til August). På soldækket er der stole, borde og solsenge – og den bedste panoramaudsigt.

Hvis du hellere vil læse en bog, så kan du låne bøger i biblioteket.

Der er WiFi til rådighed ombord (mod gebyr). Forbindelsen kan variere undervejs på turen.

Kahytter:

M/S Carissima er indrettet med 75 deluxe twin/dobbelt kahytter og plads til maksimalt 150 gæster.

Alle 75 deluxe kahytter er på ca. 14,5 m2 og indrettet i hotelstil med en dobbeltseng, der kan omdannes til 2 stk. enkeltstående senge.
Herudover har kahytterne følgende faciliteter:

 • Alle kahytter har eget bad og toilet
 • Føntørrer
 • TV
 • Værdiboks
 • Air condition anlæg

Kahytter på Øvre dæk og Mellemste dæk har store vinduer, som kan åbnes. På nedre dæk er vinduerne ikke lige så store, og de kan af sikkerhedsmæssige årsager ikke åbnes.

For de, der ønsker ekstra luksus og plads er enkelte kahytter på Øvre dæk indrettet med forbindelsesdør til nabokahyt. Disse kahytter kan omdannes til en rummelig DELUXE SUITE med stue/opholdsrum og separat soveværelse. Priser oplyses på forespørgsel.

ECO-kahytter er beliggende forrest og bagerst i skibet og indrettet med køjesenge. Der kan forekomme motorstøj.

Bemærk venligst, at billeder af skibet p.t. er eksempler, da skibet gennemgår en renovering i vinteren 2016/2017.

TitelkategoriadresseBeskrivelse
Dag 1: Ankomst i Passau Passau, Tyskland

Jeres rejse starter idag med check-in på skibet omkring kl. 16.30

Bemærk venligst, at kortet udelukkende er vejledende og til brug som oversigtskort. De enkelte markører henviser til byer på ruten og er ikke nøjagtige i forhold til overnatningsteder og lignende.

Dag 2: Donausløjfen - Engelhartzell - Aschach Aschach, Østrig

 Dagens cykeletape er ca. 42 km

Dag 3: Devin - Bratislava Bratislava, Slovakiet

Dagens cykeletape er ca. 18 eller 43 km

Dag 4: Budapest og udflugt til Szentendre Budapest, Ungarn

Dagens cykeletape er ca. 54 km (eller evt. en hviledag)

Dag 5: Donau Svinget - Esztergom Esztergom, Ungarn

Dagens cykeletape er ca. 43 km

Dag 6: Wien (hviledag/sightseeing) Wien, Østrig
Dag 7: Wachau - Krems - Melk Melk, Østrig

Dagens cykeletape er ca. 37 km

Dag 8: Tilbage i Passau igen Schärding, Østrig

Enhver rejse når sit mål, og denne tur slutter, når I har checket ud efter morgenmaden.

Priser for rejser i 2018

Alle priser er angivet pr. person, med mindre andet fremgår specifikt

Ophold i kahyt på Hoveddæk (nedre dæk)

Pris pr. personApril og OktoberMaj og AugustJuni, Juli og September
Ophold i 2 personers kahyt6.0006.7607.225
Ophold i 2 personers ECO kahyt m/ køjer5.4506.2106.650
SINGLE / 1 persons ophold i 2 personers kahyt8.8159.98510.600
SINGLE / 1 persons ophold i 2 personers ECO kahyt m/ køjer7.9759.1509.750

Ophold i kahyt på Mellemdæk

Pris pr. personApril og OktoberMaj og AugustJuni, Juli og September
Ophold i 2 personers kahyt7.2708.0308.500
Ophold i 2 personers ECO kahyt m/ køjer6.4807.2407.700
SINGLE / 1 persons ophold i 2 personers kahyt10.72511.90012.500
SINGLE / 1 persons ophold i 2 personers ECO kahyt m/ køjer9.52510.70011.300

Ophold i kahyt på Øvre dæk

Pris pr. personApril og OktoberMaj og AugustJuni, Juli og September
Ophold i 2 personers kahyt7.5808.3408.800
SINGLE / 1 persons ophold i 2 personers kahyt11.18512.36512.950

Øvrige priser

Pris pr. person / stk.
Leje af cykel med 7 eller 21 gear555
Leje af el-cykel1.300
Håndteringsgebyr for at medbringe egen cykel130
Tillæg for Comfort Relax pakke inkl. guide1.735
Pris pr. personi Dobbeltværelsei enkeltværelse
Ekstra overnatning i Passau på 3*+ hotel480690
Ekstra overnatning i Passau på 4* hotel545745
Pris pr. person1 vejT / R
Transfer München lufthavn - Passau530890

INKLUDERET I REJSENS PRIS:

 • Rejse og ophold som beskrevet iht. program med ophold 8 dage/ 7 nætter i valgt kahytstype
 • Velkomstdrink og – møde.
 • 7 x morgenmad
 • 6 x selvsmurt frokostmadpakke (for cyklister) eller frokost ombord (for ikke-cyklende deltagere)
 • 6 x aftensmåltider med 2-3 retter og mulighed for menuvalg
 • Gallamiddag med Farvel-cocktail
 • Eftermiddagskaffe og te
 • Aftensnacks
 • Levende musik hver aften
 • Besætningens Gallashow sidste aften
 • Daglig rengøring af kahytten
 • Håndklæder og sengelinned
 • Detaljerede rutebeskrivelser og cykelkort (1 sæt pr. kahyt)
 • Flersproget turleder, som dagligt orienterer om cykelturene og arrangerer udflugter m.m. (Guiden cykler ikke med på de daglige cykelture)

INKLUDERET I COMFORT RELAX-PAKKEN:

 • Turguide som cykler med en lille gruppe
 • Sejladser med småfærger f.eks. til den anden Donau-bred
 • Cider-smagning hos lokal ciderproducent i Øvre Donaudal
 • Vinsmagning i Wachau-regionen
 • Guidet sightseeingtur på cykel i Wien og med Hop On-Hop Off bus i Budapest

IKKE INKLUDERET I REJSENS PRIS:

 • Cykelleje
 • Rejsen til og fra Passau.
 • Transfer til og fra skibets kajplads og evt. andre transfers.
 • Evt. parkeringsomkostninger ved kørsel i egen bil.
 • Personlig rejseforsikring
 • Drikkevarer
 • Evt. drikkepenge
 • Adgang til museer og attraktioner
 • Evt. tillæg for specifikke kostønsker
 • Personlig rejseforsikring
 • Evt. billet til småfærger til krydsning af Donau
 • Comfort Relax pakke og forskellige valgfrie udflugter, som rederiet arrangerer, og som kan tilkøbes ombord under turen.


Grupperabat:

Vi giver 5% rabat til grupper på mindst 8 personer.

Børnerabat:
På dette skib / denne tur er der desværre ikke mulighed for at yde børnerabat udover den angivne pris for deltagere, når tre personer deler en kahyt.

Alle priser er angivet pr. person i danske kroner.

Rejse anmeldelser

Der er endnu ingen anmeldelser for denne rejse

Giv en anmeldelse af rejsen