8 dage
Varighed
Helpension
Forplejning
Hyggecykling
Cykelkrydstogt
6/5 – 16/9 2017
Rejseperiode
Rhinen Koblenz-SBad Wimpfen
Destination

Eventyrlige oplevelser ved sagnomspundne Rhinen

Tag på et eventyr i de både smukke og legendariske landskaber omkring Rhinen og dens biflod Neckar. Det er svært at afgøre hvilken af floderne, der har de mest charmerende, maleriske og hyggelige byer, men helt sikkert er det dog, at smukke landskaber, dejligt bilfrie cykelstier langs floderne og berømte (vin)byer ikke er til at undgå her.

I dette område dannede Rhinen den nordlige grænse mellem Romerriget og datidens Tyskland, og floden har mange sagn og legender knyttet til sig. En af de mest kendte legender er nok den om Lorelei, som druknede sig i kærlighed til sin elskede og blev til en havfrue. Det siges, at hendes sang lokker sømænd i døden og får skibe til at synke. Hendes statue kan ses på en landtange mellem St. Goar og St. Goarshausen omkring 26 km nord for Rüdesheim. Denne strækning er den dybeste og mest vanskelige at passere på Rhinen.

Rhinen er en af verdens mest populære krydstogtfloder, og den største hindring er det 20 meter høje betagende vandfald Rheinfall nær Schaffhausen.

Oplev de smukke landskaber, hyggelige byer og lækre smagsoplevelser på vejen fra Koblenz til Bad Wimpfen – eller omvendt.

Blandt turens mange højdepunkter kan bl.a. nævnes følgende:

 • Introduktion til skibet og byen Koblenz;
 • En skøn udsigt over Rhinens landskab;
 • De mange maleriske huse på vejen gennem Mainz, sammen med byens mange kirker, museer og historiske monumenter;
 • Nierstein, Rhinens største vindistrikt;
 • Den keltiske by Ladenburg;
 • Heidelbergs slot og den berømte kirke Heiliggeistkirche;
 • Bad Wimpfen, som ligner en drømmelandsby fra middelalderen.
 • Mulighed for deltage i en spændende tur gennem vinmarkerne i traktorvogn efterfulgt af vinsmagning (mod tillæg).

Mere rejseinformation i stikord

Vælg CRU7-PAT SæsonHøjsæson: Alle afgange Maj – September 2017
SkibM/S Patria
Rejsetype1-vejstur med start i Koblenz og slut i Bad Wimpfen (eller omvendt)
SværhedsgradHyggecykling i smukke landskaber langs med floderne Rhinen og Neckar

Charmerende historiske byer og legendariske landskaber

Tag med på et cykelkrydstogt, som følger den legendariske flod Rhinen og dens smukke biflod Neckar gennem et fascinerende smukt landskab med charmerende og maleriske byer.

Gad vide om Neckar er mere malerisk ved Marbach, hvor forfatteren og digteren Schiller blev født, eller er det mon ved Odenwald, som floden løber gennem?

Eller foretrækker du måske “Rhin-faderen”, der forbindes med den berømte Nibelungen-saga, Lorelei-klippen og adskillige museer i Mainz eller den verdensberømte by Heidelberg?

Dit fotoalbum vil efter turen rumme behagelige minder om f.eks. byen Heidelberg og dens pragtfulde slot, de snævre gader i den gamle by i Eberbach og Koblenz fra denne tur på og langs med Rhinen og Neckar … og hvad mere kan man forlange?

Oplev den rene idyl ved Rhinen på en tur på en sejl- og cykeltur fra Koblenz til Bad Wimpfen– eller i omvendt retning.

Rutekarakteristik:

Cykelkrydstogt med indkvartering på hyggelig flodbåd.

Turen er en envejstur, der starter i Koblenz og slutter i Bad Wimpfen eller modsat, da turen sejles i begge retninger på skift.

I cykler langs med floden, så er hele turen som behagelig kørsel i rimeligt fladt, meget let nedadskrånende terræn, som enhver – selv utrænede cyklister – kan klare uden problemer. Det meste af turen cykles på asfalterede cykelstier, der følger flodens løb, og der er ikke nogen stigninger af betydning.

Cykelstien langs Rhinen og Neckar er omgivet af høje bjerge, så naturen er meget smuk, men man bestemmer naturligvis selv om man lige skal have en afstikker op ad bakke for at nyde panoramaudsigten. Byerne på ruten ligger tæt, og de fleste er meget hyggelige og charmerende middelalderbyer med bindingsværkshuse, smalle stræder og store pladser.

Ca. 210 km på 6 cykeldage

Koblenz - Bad Wimpfen

1

Dag 1. Ankomst i Koblenz

Velkommen ombord på M/S Patria, som vil være jeres flydende hotel på hele turen. Besætningen vil give en introduktion til skibet og byen Koblenz, som ligger på Rhinens vestlige bred, hvor floden flyder sammen med Mosel. Tag ud og se sammenfletningen, hvor der også står en 37 meter høj rytterstatue af Wilhelm 1., eller gå på opdagelse i byen. Der kan checkes ind på skibet fra kl. 16.00.
2

Dag 2. Koblenz – Boppard – Rüdesheim, ca. 30 km

På morgenens sejltur ned ad Rhinen fra Koblenz til Boppard er der en skøn udsigt over Rhinens landskab. Nyd den på soldækket, før turen fortsætter på cykel ad flodens på venstre bred til den smukke by Rüdesheim.
3

Dag 3. Rüdesheim – Mainz, ca. 37 km

De mange maleriske huse på vejen gennem Mainz gør jeres cykeltur til en stor oplevelse. Byens mange kirker, museer og historiske monumenter er et besøg værd, og den guidede tur rundt i byen kan stærkt anbefales. Se f.eks. den store katedral og kurfyrstepaladset, som er et af de smukkeste slotte ved Rhinen.
4

Dag 4. Mainz – Nierstein, ca. 17-26 km

Turen går via Laubenheim til Nier­stein, som er Rhinens største vindistrikt. Her kan frokosten nydes ombord på skibet. Om aftenen har I mulighed for at tilmelde jer til en tur, hvor I bliver hentet af en lokal vinbonde til en tur gennem plantagen i traktorvogn efterfulgt af vinsmagning med en lækker middag (mod tillæg). Gæster, der ikke deltager i dette arrangement, spiser middag ombord på skibet.
5

Dag 5. Nierstein – Mannheim – Heidelberg, ca. 25 km

Den første del af dagens strækning foregår til vands og går til Mannheim. Derfra går turen på cykel til den keltiske by Ladenburg og videre til Heidelberg, der tiltrækker turister fra hele verden. Besøg slottet, der troner ca. 70 meter over floden Neckar på bjerget Königsstuhl, og oplev de smukke pladser, de fornemme bor­gerhuse, huggelige cafeer og mange små butikker – og naturligvis den berømte kirke Heiliggeistkirche. Hvis man vil vide mere om Heidelberg er der mulighed for at deltage i en byvandring med guide (mod tillæg).
6

Dag 6. Heidelberg – Eberbach, ca. 38 km

Efter en cykeltur fra Heidelberg via Ziegelhausen og gennem Odenwald til Neckar-Steinach kommer I til den maleriske Eberbach, der er en hyggelig gammel by med snævre gader. Om aftenen er det muligt at gå med en nattevægter gennem den romantiske gamle bydel.
7

Dag 7. Eberbach – Bad Wimpfen, ca. 41 km

Tag turen på cykel gennem Burg-Hornsberg i Neckar-Zimmern og videre til målet for denne uges krydstogt: Bad Wimpfen, som ligner en drømmelandsby fra middelalderen. Kurbyens vartegn Blauer Turm (Blå Tårn) er åbent for alle og har en spektakulær panoramaudsigt over hele byen.
8

Dag 8. Bad Wimpfen Afrejse

Efter morgenmaden er turen slut.
Besætningen siger farvel og ønsker jer god tur hjem.

Har du lyst til at opleve mere af Koblenz og/eller Bad Wimpfen, så hjælper vi gerne med ekstra overnatninger.

Ca. 210 km på 6 cykeldage

Bad Wimpfen - Koblenz

1

Dag 1. Bad Wimpfen Ankomst

Du kan checke ind på M/S Patria fra kl. 16.00, hvor skibets besætning er klar til at byde jer velkommen ombord.

Gå en tur og oplev Bad Wimpfen, som ligner en drømmelandsby fra middelalderen. Kurbyens vartegn Blauer Turm (Blå Tårn) er åbent for alle og har en spektakulær panoramaudsigt over hele byen. Skibet bliver liggende her i byen den første nat.

2

Dag 2. Bad Wimpfen - Eberbach, ca. 45 km

Tag turen på cykel til Neckarzimmern, hvorfra man kan gå til fods eller cykle til slottet Burg Hornsberg, hvor Götz van Berlichingen engang levede. Fortsæt cykelturen gennem den gamle pittoreske by Eberbach. En ægte “Eberbacher” vil hilse dig velkommen til byen og møde os ved skibets kaj iklædt byens traditionelle egnsdragt og tage dig med på en nattevægterrunde gennem den romantiske gamle by (udflugt mod tillæg, ikke inkl. i rejsens pris).
3

Dag 3. Eberbach - Heidelberg, ca. 36 km

I forlader den maleriske by Eberbach med de snævre gader og cykler til Hirschhorn, der kaldes “Neckardalens perle”. Herfra fortsætter I gennem skovområdet Odenwald til Neckar-Steinach, og derfra videre via Ziegelhausen til Heidelberg. Gå en tur i byen og besøg slottet, der troner ca. 70 meter over floden Neckar på bjerget Königsstuhl, og oplev de smukke pladser, de fornemme bor­gerhuse, hyggelige cafeer og mange små butikker – og naturligvis den berømte kirke Heiliggeistkirche. Ombord på skibet vil I få tilbud om evt. at deltage i en guidet byrundtur om aftenen (mod tillæg, ikke inkl. i rejsens pris).
4

Dag 4. Heidelberg via Mannheim til Nierstein, ca. 25 km

På cykel: Heidelberg – Mannheim, ca. 25 km
Med skib: Mannheim – Nierstein
Cykelturen starter idag i Heidelberg. I krydser floden Neckar og har den smukkeste udsigt til Heidelberg og slottet. Herfra fortsættes på cykel til Mannheim, mens I lægger Neckardalen bag jer. Den keltiske by Ladenburg kommer I til inden I er fremme i Mannheim, hvor M/S Patria venter på jer. Strækningen mellem Mannheim og Nierstein kan I nyde fra soldækket under sejladsen.
5

Dag 5. Nierstein - Mainz, ca. 17-26 km

Fra Rhinens største vinområde cykler I via Laubenheim til Mainz, hvor kodeordene idag er: romantik, gotisk inspiration, renæssance og barok, og I har god tid til at opleve den hyggelige by. Byens mange kirker, museer og historiske monumenter er et besøg værd, og den guidede tur rundt i byen kan stærkt anbefales. Se f.eks. den store katedral og kurfyrstepaladset, som er et af de smukkeste slotte ved Rhinen.
6

Dag 6. Mainz - Rüdesheim, ca. 37 km

De smukke landskaber og mange maleriske huse på vejen gennem Mainz og hele vejen til Rüdesheim gør cykelturen til en oplevelse, og hjertet af Rüdesheims gamle bydel er et mødested for både de lokale og besøgende fra hele verden. Skibet ligger til kaj for natten i enten Rüdesheim eller i Bingen på den anden flodbred.
7

Dag 7. Rüdesheim via Boppard til Koblenz, ca. 30 km

Cykeltur Rüdesheim – Boppard ca. 45 km
Sejltur mellem Boppard og Koblenz
I cykler på Rhinens på venstre bred til Boppard og kan nyde den fantastiske panoramaudsigt over den bjergtagende Øvre-Mellem Rhindal, der er klassificeret som UNESCO verdenskulturarv. Undervejs vil du køre forbi slotte og borge og klippeformationen med monumentet for den sagnomspundne Lorelei, hvis sang siges at lokke søfolk i undergang og skibe til at gå ned. Om eftermiddagen kan I nyde en skøn udsigt over Rhinens landskab, mens I sejler fra Boppard til Koblenz, hvor floderne Rhinen og Mosels mødes og løber sammen.
8

Dag 8. Koblenz - Afrejse

Efter morgenmaden er turen slut.
Besætningen siger farvel og ønsker jer god tur hjem.

Koblenz ligger på Rhinens vestlige bred, hvor floden flyder sammen med Mosel. Tag ud og se sammenfletningen, hvor der også står en 37 meter høj rytterstatue af Wilhelm 1., eller gå på opdagelse i den charmerende by.

Har du lyst til at opleve mere af Koblenz og/eller Bad Wimpfen, så hjælper vi gerne med ekstra overnatninger.

Rejsedage 2017 med M/S Patria på Rhinen:


Der er afrejse på udvalgte lørdage i perioden 13. maj 2017 til 16. september 2017

DatoRute
13. maj 2017Koblenz - Saarburg
20. maj 2017Bad Wimpfen - Koblenz
8. juli 2017Koblenz - Saarburg
15. juli 2017Bad Wimpfen - Koblenz
2. september 2017Koblenz - Saarburg
9. september 2017Bad Wimpfen - Koblenz

På andre datoer sejler M/S Patria turen “Skønne vine, eventyr og maleriske byer ved Mosel” (CRU8-PAT) på Mosel fra Koblenz til Saarburg.

Den aktuelle og specifikke pris ser du nemt ved at udfylde bookingformularen i højre side med ønsket afrejsetidspunkt, kahyttype og antal personer.

Den viste pris giver en umiddelbar indikation af din rejses pris ekskl. tilvalg som f.eks. cykelleje, ekstra overnatninger, transfers og lignende, som kan tilvælges efterfølgende.

INKLUDERET I REJSENS PRIS:

 • Rejse og ophold som beskrevet iht. program med ophold 8 dage/ 7 nætter i udvendig kahyt med vindue, eget bad og toilet, klimaanlæg mm., i valgt kahytstype
 • Program i henhold til beskrivelse
 • Velkomstdrink og informationsmøde
 • 7 x morgenmad
 • 6 x selvsmurt frokostmadpakke (for cyklister) eller let frokost/snacks ombord
 • 6 x aftensmåltider med 3 retter
 • Eftermiddagskaffe og te
 • Aftensnacks
 • Daglig rengøring af kahytten
 • Håndklæder og sengelinned
 • Detaljerede rutebeskrivelser og cykelkort (1 sæt pr. kahyt)
 • Alle havne- og slusegebyrer
 • Flersproget turleder, som dagligt orienterer om cykelturene og arrangerer udflugter m.m. (Guiden cykler ikke med på de daglige cykelture)

IKKE INKLUDERET I REJSENS PRIS:

 • Cykelleje
 • Rejsen til og fra hhv. Koblenz og Bad Wimpfen
 • Transfer til og fra skibets kajplads og evt. andre transfers.
 • Evt. parkeringsomkostninger ved kørsel i egen bil.
 • Personlig rejseforsikring
 • Drikkevarer
 • Evt. drikkepenge
 • Adgang til museer og attraktioner
 • Evt. tillæg for specifikke kostønsker
 • Personlig rejseforsikring
 • Evt. valgfrie udflugter, som rederiet arrangerer, og som kan tilkøbes ombord under turen.


Grupperabat:

Vi giver 5% rabat til grupper på mindst 8 personer.

Rabat til børn og evt. 3. person:

Det er desværre ikke muligt at yde børnerabat på denne tur.

Hvis børnerabatter ønskes, så arrangerer vi også hotelbaserede cykelture ved Rhinen og Mosel, hvor vi har mulighed for at tilbyde rabat til børn og evt. 3. person i opredning. Se mere om disse rejser ved at søge på Tyskland og Rhinen eller Mosel, så er der flere valgmuligheder.

Alle priser er angivet pr. person i danske kroner.

 

Om skibet M/S Patria

 

M/S Patria er er dit flydende hjem på turen på og langs med floderne Rhinen og Neckar fra Koblenz til Bad Wimpfen – eller den modsatte vej.

Skibet sejler i sommersæsonen cykelkrydstogter på de store tyske floder Mosel og Rhinen og disses bifloder Saar og Neckar.

Skibet er moderniseret og specialindrettet til glade cyklister, som også gerne nyder både livet ombord, de smukke landskaber og skønne lokale specialiteter inden for mad og vine m.m.
Skibet er 68 meter langt og har plads til max. 68 gæster ombord. I dag sejler Patria de tyske floder tynde, men indtil for nogle få år siden sejlede hun primært i Holland, og derfor sejles stadig under hollandsk flag og ledelse. Turlederen ombord taler dog som minimum engelsk og tysk.

Det autentiske skib M/S Patria er på øvre dæk indrettet med en hyggelig salon og loungeområde med bar og store vinduer samt separat restaurant på nedre dæk.

På det delvist overdækkede soldæk er der siddepladser med stole og borde til alle gæster, og i den anden ende opbevaringsplads til cykler.

Kahytstyper

Kahyt på Øvre dæk med stort panoramavindue

Alle skibets 34 kahytter er indrettet som 2-personers kahytter, der kan benyttes af 2 personer eller 1 person, som råder over hele kahytten.

Der er 15 kahytter på øvre dæk og 19 kahytter på nedre dæk.

Alle kahytter er praktisk indrettet med to enkeltsenge ved siden af hinanden og eget bad og toilet.

Alle kahytter har vinduer, men af sikkerhedsmæssige årsager er det kun vinduerne på øvre dæk, som kan åbnes, mens alle kahytter på nedre dæk har individuelt regulerbart air condition anlæg.

patria plan

Om at leje cykler:

Rederiets standardtype udlejningscykel er en god turcykler i Unisex-modeller med 7 gear og både fod- og håndbremser.

Herudover tilbydes el-cykler i begrænset antal, dog kun i forbindelse med forudgående bestilling og bekræftelse.

Endvidere kan lejes forskellige former for børnecykler og udstyr som børnetrailer, efterløbercykler eller lign. mod forudgående bestilling og bekræftelse.


Til alle cykler medfølger en cykeltaske til personlige ting, og hvad man ellers har brug for i løbet af dagen, ligesom udlejningscykler desuden er udstyret med reparations- og lappegrej, pumpe og lås.

Cykeltaske og lås medfølger til hver cykel, mens reparationsgrej oftest vil blive udleveret med 1 sæt pr. kahyt.

Om at medbringe sin egen cykel:

Det er muligt at medbringe egen cykel, men rederiet påtager sig ingen form for ansvar i forbindelse med evt. skade, tab eller tyveri af cyklen.

Vær dog venligst opmærksom på, at der er begrænset opbevaringsplads til cykler på dækket og skibet, og derfor kan der medbringes egne cykler i begrænset antal.

Om cykelhjelm:

Cykelhjelm er ikke lovpligtig i Tyskland, og hjelme forefindes derfor enten slet ikke eller kun i meget begrænset antal på skibet. Man tilrådes at medbringe sin egen hjelm.

Praktisk rejseinformation

På ankomstdagen vil det være muligt at sætte sin bagage af på skibet i løbet af dagen, hvis man ankommer tidligt og gerne vil bruge dagen på at opleve de hyggelige byer, som er udgangspunkter for denne tur.

Det vil dog ikke være muligt at checke ind på skibet og få tildelt sin kahyt før senere på dagen i forhold til normal check-in.

Rejsen til Rhinen: 

Med fly:
Nærmeste lufthavn med direkte flyvninger fra Danmark er Frankfurt Lufthavn.

Der er flere flyselskaber, der flyver hertil dagligt med en flyvetid på ca. halvanden time.

Herfra er der en togtur på ca. halvanden time til Koblenz og ca. 3 timer til Bad Wimpfen (ca. 45€ pr. person).

Mellem Koblenz og Bad Wimpfen er det muligt at tilkøbe transfer med minibus for ca. 85€ per person ved min. 4 personer. Egne cykler kan medbringes for ca. 13€ pr. cykel. Begrænset antal. Skal bestilles på forhånd og betales på stedet.

Med tog:
Fra Fredericia til Koblenz. Rejsetid: Ca. 8 timer og 45 min. med skift i Hamburg

I egen bil:
Afstand fra Padborg til Koblenz: ca. 675 km.

Hvis kortet ikke åbner på din skærm med det samme, så klik en gang mere på fanen “KORT” 

Fra Koblenz til Bad Wimpfen

Dag1: Ankomst i Koblenz
(Koblenz, Tyskland)
Dag 2: Koblenz - Boppard - Rüdesheim
(Rüdesheim)
Dag 3: Rüdesheim - Mainz
(Mainz, Tyskland)
Dag 4: Mainz - Nierstein
(Nierstein, Tyskland)
Dag 5: Nierstein via Mannheim til Heidelberg
(Heidelberg, Tyskland)
Dag 6: Heidelberg - Eberbach
(Eberbach, Tyskland)
Dag 7: Eberbach - Bad Wimpfen
(Bad Wimpfen, Tyskland)
Dag 8. Bad Wimpfen
(Bad Wimpfen, Tyskland)

Bemærk venligst, at kortet udelukkende er vejledende og til brug som oversigtskort.
De enkelte markører henviser til byer på ruten og er ikke nøjagtige i forhold til overnatningsteder og lignende.

Fra Bad Wimpfen til Koblenz

Dag 1. Bad Wimpfen Ankomst
(Bad Wimpfen, Tyskland)
Dag 2: Bad Wimpfen - Eberbach
(Eberbach, Tyskland)
Dag 3: Eberbach - Heidelberg
(Heidelberg, Tyskland)
Dag 4: Heidelberg via Mannheim til Nierstein
(Nierstein, Tyskland)
Dag 5: Nierstein - Mainz
(Mainz , Tyskland)
Dag 6: Mainz - Rüdesheim
(Rüdesheim, Tyskland)
Dag 7: Rüdesheim via Boppard til Koblenz
(Koblenz, Tyskland)
Dag8: Koblenz
(Koblenz, Tyskland)

Rejse anmeldelser

Der er endnu ingen anmeldelser for denne rejse

Giv en anmeldelse af rejsen