8 dage
Varighed
Helpension inkl.
Forplejning
Sejl & Cykel
Sejlskibscruise
5/5 – 15/9 2018
Rejseperiode
Friesland og Nordholland
Destination

Cykelkrydstogt med sejlskib i Friesland og Nordholland 

Vi sætter de store, hvide sejl til tops på historiske sejlskibe med kurs mod en herlig tur med lige dele sejlads og cykling rundt i Friesland.

Nordsøkystens hvide klitter, marsklandskab og vadehav, farverige tulipaner, oste, træsko, vind- og vandmøller og livet omkring den store, inddæmmede sø Ijsselmeer vil vise jer en egn, der emmer af stolte traditioner, maleriske fiske- og havnebyer med maritim stemning og typisk hollandsk kultur og tradition. Glæd dig til en uge med oplevelser, hvor “hyggen” er sat i fokus på denne sejltur, der starter i Enkhuizen og videre nordpå og rundt i hollands to nordligste provinser, Friesland og Nordhollland.

Blandt turens mange højdepunkter kan bl.a. nævnes følgende:

 • Sejlads med renoveret historisk træsejlskib
 • Øhop til Texel og Terschelling
 • “Sælsafari” ved sandbankerne i vadehavet
 • Bilfri smukke cykelstier gennem fascinerende landskaber
 • Nordsøkystens sandstrande, klitter og marsklandskaberVadehavet særlige natur og rige dyre-/fugleliv
 • Den maleriske havneby Enkhuizen er udgangspunkt for denne tur og har som mange af de øvrige hyggelige byer beliggende ved den store sø Ijsselmeer masser af maritim stemning og historie, der vidner om rigdom skabt ved købmandsskab og langturssøfart dengang Ijsselmeer havde åben adgang til Nordsøen og hele resten af verden

Mere rejseinformation i stikord

Vælg CRU16 SæsonForsæson: Maj 2018, Højsæson: Juni-September 2018
SkibHistoriske sejlskibe
Skibets dæk og kahytstyperKahytter til 1, 2 og 3 personer på nedre dæk findes på alle skibe. På Mare Fan Frysland findes endvidere Juniorsuite til 2 personer.
RejsetypeRundtur med start og slut i Enkhuizen, Holland
MåltiderFuld pension med morgenmad, selvsmurt frokostmadpakke og 3-retters aftenmenu er inkluderet i prisen.
Lej cykel til turenBørnecykel, El-cykel, Turcykel med 7 gear og fodbremse
SværhedsgradHyggecykling i overvejende flade, smukke landskaber i Holland.

Havet omkring Friesland med øhop i Nordholland på cykel og sejlskib

En sejltur med et historisk sejlskib er en helt speciel oplevelse!

Mærk vinden i håret og salt på huden – og oplev den totale frihed for fulde sejl. På dette sejlskibscykelkrydstogt i det nordlige Holland vil du opleve den rene natur samtidig med, at du nyder vandet, solen og en mild brise.

Undervejs på turen kan du udforske naturområdet langs den hollandske Vesterhavskyst / Nordsøen, et vadehavsområde og mudderbankerne i det Frisiske Hav, som er helt unikt. Det er en verden med to ansigter, hvor sand og vand dominerer med evigt skiftende ebbe og flod, og hvor øer i alle størrelser dukker op som perler på en snor for at beskytte mudderbankerne i vadehavsområdet.

På denne tur kommer du til et sted, hvor du stadig kan opleve ren og uspoleret natur og mærke havet, solen og vinden på en oplevelsesrig rejse.

Med sejlskib oplever du Nordhollands store sø Ijsselmeer, der tidligere var åbent hav men nu er en inddæmmet stor sø og det tilstødende Frisiske hav.

Nogle af højdepunkterne på turen er besøg på øerne Texel, Vlieland og Terschelling i Nordsøen og de smukke naturområder, små hyggelige landsbyer og lange sandstrande, som du alt sammen kan udforske på cykel. De frisiske øer og kysterne i Friesland og Nordholland er et sandt eldorado for cyklister!

Rutekarakteristik:

Det er meget nemt at cykle i Holland, der behagelig fladt med kun nogle få meget lette bakker.

Og det er nemt at finde vej, da hollænderne har udviklet et detaljeret cykelrutenet, der er tydeligt skiltet, hver eneste gang der er muligvej for at vælge mellem flere mulige veje at køre, og alle stier og veje har numre, så det er nemt at følge. Her er med andre ord meget smukt, hyggeligt og ingen stejle stigninger.

Turen starter og slutter i Enkhuizen

1

Dag 1: Ankomst i Enkhuizen

Velkommen til Enkhuizen og til et af de historiske træskibe, som sejler på denne rute og vil være jeres flydende hotel på turen. Ved ankomsten vil besætningen være klar til at fortælle om turen, inden aftenen kan nydes i historiske Enkhuizen.
2

Dag 2: Enkhuizen - Den Oever, ca. 24 el. 37 km.

Cykle Enkhuizen – Medemblik og sejle Medemblik – Den Oever og evt. videre til Oudeschild, Texel, ca. 24 el. 37 km.
Skibet sætter kurs nordpå, og I kan enten nyde turen til søs eller tage cyklerne frem og køre langs den store sø Ijsselsmeers kyst og gennem Hollands smukke marsklandskab til hyggelige havneby Medemblik, hvor I møder jeres skib. Efter dagens cykeltur vil skibet sejle til Den Oever, der ligger på toppen af den vestfrisiske halvø, og hvis vejret tillader det, vil I senere på aftenen krydse vadehavet og sejle videre til øen Texel.
3

Dag 3: Rundtur på øen Texel, ca. 1-65 km

Hvis I ikke allerede er kommet til Oudeschild på øen Texel, vil det være dagens første stop, hvor I kan slappe af i byen eller bruge dagen på at cykle rundt på øen. Texel er enhver cyklist drøm! Ruterne kan variere i længde efter lyst og energi, men det anbefales at tage en tur til stranden, besøge sæler ved Ecomare og følge hele eller dele af den smukke og fint skiltede Thijse cykelrute og kigge forbi øens ølbryggeri i havnen i Oudeshild.
4

Dag 4: Sejle Texel – Terschelling

Når vejret og tidevandet er rigtigt i Nordsøen, går turen med skibet til øen Terschelling. På vejen skal der manøvreres mellem sandbanker, og hvis I er heldige ligger sælerne og hviler sig på dem i solen. Det er et herligt syn at sejle forbi. I når frem til Terschilling sidst på eftermiddagen med god tid til at gå en tur med fast grund under fødderne i hovedbyen på øen, der er ca. 30 km lang og ligger mellem marsklandskab og sandklitter med flere maleriske småbyer.
5

Dag 5: Rundtur på øen Terschelling, ca. 1-40 km

Hyg jer i West Teschelling, hvor skibet ligger for anker hele dagen eller kør en tur rundt på øen. Der findes i alt 70 km cykelstier mellem øens fire hyggelige byer og det 400 år gamle fyrtårn, Brandaris, som er blevet øens varemærke og kan ses på lang afstand. Også hedelandskabet Borschplaat er et besøg værd og virker dybt fascinerende med dets mudderbanker, strande og sandklitter, hvor du måske endda har held til at spotte et par ænder, sortvingede stylteløbere, store flokke af skestorke og store sortryggede måger. Nyd den fantastiske natur og det rige dyreliv, før turen går tilbage til West Terschelling og afslapning ombord på skibet.
6

Dag 6: Terschelling – Makkum, ca. 51 eller 62 km

Sejle Terschelling – Harlingen og cykle Harlingen – Makkum, ca. 51 eller 62 km
I dag sejler I til Harlingen, der er den mest betydningsfulde havneby i Friesland. Herfra cykler I via Franeker med det berømte planetarium Eise Eisinga og cykler gennem et smukt frisisk landsby-landskab, gennem flere landsbyer til Makkum. Hvis man gerne vil køre en længere cykeltur, så vil man også komme til Bolsward, der er en af “De 11 Frisiske byer”.
7

Dag 7: Makkum - Enkhuizen, ca. 30 eller 48 km.

Cykle Makkum – Stavoren og derefter sejle Stavoren – Enkhuizen, ca. 30 eller 48 km.
I dag cykler vi fra Makkum til Stavoren, og den korte rute på ca. 30 km går via den gamle handelsby Hindeloopen, hvor byens måde at male kunst på er verdensberømt. Herudover finder du også det Første Frisiske Skøjtemuseum her. Den lange rute på ca. 48 km. løber langs flere frisiske søer og viser jer et helt anderledes landskab. Fra Stavoren sætter I sejl tilbage mod Enkhuizen. I 1600-tallet var byen et af Hollands rigeste områder, og det har sat sine spor rundt om i bybilledet, og det kan anbefales at køre en tur i området eller kigge forbi den smukke havn og Zuiderzee-museet.
8

Dag 8: Afrejse eller forlængelse i Enkhuizen

Enhver rejse når sit mål, og efter morgenmaden er turen slut. Besætningen på det gode sejlskib siger farvel og ønsker jer god tur hjem. Har du lyst til at opleve mere af Enhuizen, så hjælper vi gerne med ekstra overnatninger enten her eller evt. i Amsterdam.

Rejsedage og sejlplan:

Sejlplan 2018

På dette cykelkrydstogt med sejlskib kan vi tilbyde 3 skibe, der sejler på ruten forskellige dage henover sæsonen.

RejsedatoSkibSkibSkib
5. maj 2018Wapen fan FryslanMare fan Fryslan
12. maj 2018Wapen fan Fryslan
19. maj 2018Wapen fan Fryslan
26. maj 2018Wapen fan FryslanMare fan Fryslan
2. juni 2018Mare fan Fryslan
9. juni 2018Wapen fan FryslanMare fan Fryslan
16. juni 2018Wapen fan Fryslan
23. juni 2018Wapen fan FryslanMare fan Frysland
30. juni 2018Wapen fan FryslanMare fan Frysland
7. juli 2018Wapen fan Fryslan
14. juli 2018Wapen fan FryslanMare fan Fryslan
21. juli 2018Wapen fan FryslanMare fan Fryslan
28. juli 2018Wapen fan FryslanMare fan Fryslan
4. august 2018Leafde fan FryslanMare fan Fryslan
11. august 2018Mare fan Fryslan
18. august 2018Mare fan Fryslan
25. august 2018Wapen fan FryslanLeafde fan FryslanMare fan Fryslan
1. september 2018Leafde fan FryslanMare fan Fryslan
8. september 2018Leafde fan Fryslan
15. september 2018Leafde fan Fryslan
22. september 2018Leafde fan Fryslan
Alle priser er angivet pr. person, med mindre andet fremgår specifikt

Priser 2018

Priserne er gældende for alle tre sejlskibe på ruten:

 • Mare fan Frysland
 • Wapen fan Frysland og
 • Leafde fan Frysland
Pris pr. personAfgange i MajJuni - September
Ophold i Twin kahyt til 2 personer6.5157.325
Ophold i Single kahyt til 1 person8.5509.350
Twin kahyt brugt som singlekahyt til 1 person9.77510.985
Ophold i Triple kahyt til 3 personer5.7006.525
Ophold i Junior Suite til 2 personer (kun på Mare fan Frysland)8.1508.785

Øvrige Priser

Pris pr. person / stk.D.Kr.
Leje af cykel575
Leje af el-cykel1.325
Leje af cykelhjelm (begrænset antal)125

INKLUDERET I REJSENS PRIS:

 • Rejse og ophold som beskrevet iht. program med ophold 8 dage/ 7 nætter i valgt kahyt
 • 7 x morgenmad
 • 6 x selvsmurt frokostmadpakke
 • 7 x 3-retters aftensmåltider
 • Velkomstdrink i forbindelse med velkomstmøde den første aften ombord
 • Gratis kaffe og te hver dag indtil kl. 16.00
 • Håndklæder og sengelinned
 • Daglig rengøring af kahytten
 • Cykelkort og rutebeskrivelse (1 sæt pr. kahyt)
 • Engelsk-, tysk- og hollandsktalende turguide, som hver dag gennemgår ruten og giver tips og idéer til de daglige cykelture.

IKKE INKLUDERET I REJSENS PRIS:

 • Cykelleje og evt. leje af cykelhjelm
 • Rejsen til og fra Enkhuizen / Amsterdam
 • Transfer til og fra skibets kajplads og evt. andre transfers
 • Evt. parkeringsomkostninger ved kørsel i egen bil  (parkering ved NS-banegården i Enkhuizen er gratis)
 • Personlig rejseforsikring
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Adgang til museer og attraktioner
 • Evt. tillæg for specifikke kostønsker
 • Personlig rejseforsikring
 • Evt. billet til småfærger undervejs

 


Grupperabat:

Vi giver 5% rabat til grupper på mindst 8 personer.

Børnerabat:
På dette skib / denne tur er der desværre ikke mulighed for at yde børnerabat udover den angivne pris for deltagere, når tre personer deler en kahyt.

Alle priser er angivet pr. person i danske kroner.

Om Cyklerne
Holland-7gearsCykel-AZOR500x500

Rederiets udlejningscykler er turcykler med 7 gear og hånd- og/eller fodbremse i Unisex-modeller. Til alle rederiets cykler medfølger en cykeltaske.

Endvidere kan lejes el-cykler og forskellige former for børnecykler og -udstyr, efterløbercykler og tandem, dog kun ved bestilling på forhånd og kun i begrænset antal. (Bestilles mindst 2 måneder før afgang).

Det er muligt at medbringe egen cykel, men rederiet påtager sig ingen form for ansvar i forbindelse med evt. skade, tab eller tyveri af cyklen.

Cykelhjelm er ikke lovpligtig i Holland og forefindes derfor kun i begrænset antal på skibet. Hvis du ønsker at leje en eller flere cykelhjelme, skal du bestille det på forhånd sammen med bestilling af rejsen, eller du kan naturligvis medbringe din egen cykelhjelm.

Foto af cykler er et eksempel på cykeltype i Holland-Belgien, og der kan være mindre variationer af cyklerne på de forskellige skibe.

Praktisk rejseinformation

På ankomstdagen vil det være muligt at sætte sin bagage af på skibet fra ca. kl. 9.30, hvis man ankommer tidligt og gerne vil bruge dagen på at opleve Enkhuizen. Det vil dog ikke være muligt at checke ind på skibet og få tildelt sin kahyt før senere på dagen i forhold til normal check-in.

Rejsen til Enkhuizen

Med fly:

Nærmeste lufthavn er Schiphol Amsterdam Lufthavn.

SAS, Norwegian, KLM, AirFrance, RyanAir m.fl. har daglige afgange fra Danmark. Den direkte flyvetid er knapt halvanden time.

Fra Schipol lufthavnen kan man tage toget til Enkhuizen. Der er mange forskellige toge, der stopper i Enkhuizen, og de kører jævnligt. Man kan være heldig at finde et direkte tog, men oftest vil der være et enkelt skift f.eks. i Hoorn. Afhængig af tiden mellem togskift vil turen tage omkring en til halvanden time. Billetter vil koste omkring 15-20 euros pr. person. Check tidsplaner m.m. hos det hollandske togselskab NS på www.ns.nl, der også har en engelsksproget side, hvor det er nemt at checke forbindelserne.

Med tog:
Fra Padborg til Enkhuizen (via Amsterdam) er rejsetiden ca. 10 timer med skift f.eks. i Hamborg og Osnabrück og evt. et skift i Holland.

I egen bil:
Fra Padborg til Amsterdam centrum er der ca. 610 km.

Bilen kan parkeres gratis ved NS-banegården i Enkhuizen. Andre steder kan parkeres mod tillæg.

Rutekarakteristik

Det er meget nemt at cykle i Holland. Der er fladt, men meget smukt og hyggeligt og absolut fri for stejle stigninger. Hele Holland er skiltet med numre på de mange cykelstier, så det er nemt at finde vej, også hvis man vælger at køre sin egen, individuelle rute.

Om sejlskibet S/S Mare fan Fryslan

Sejlskibet Mare fan Fryslan blev oprindelig bygget som et fragtskib i 1960, hvorefter det blev fuldkommen ombygget og renoveret i 2006, og siden 2007 har denne klassiske skonnert været brugt som et smukt, næsten ekstravagant, tre-masters sejlskib og sejlet i Holland.

På nedre dæk er skibet indrettet med en salon med air condition og flotte træpaneler. Salonen benyttes også som skibets restaurant og ved siden af salonen er styrehuset, som huser skibet bar med musikanlæg, videoudstyr og TV. Her er også et stort panoramavindue, der på flotteste vis indrammer den fine udsigt over havet.

Det er også på nedre dæk, at alle kahytterne ligger.

Kahytstyper:

Skibet er indrettet med:

 • 12 stk. komfortable Twin-kahytter til to personer. Kahytterne er ca. 10 m2 store og indrettet med 2 enkeltsenge (90 x 200 cm).
 • 1 stk. juniorsuite til 2 personer er indrettet med lille siddeområde i hjørnet og fladskærmstv. Kahytten er ca. 12 m2.
 • 1 stk. single kahyt til 1 person. Kahytten er ca. 7 m2.

I twin-kahytter og juniorsuite er der mulighed for, at kahytten kan huse 3 personer, når en væghængt køjeseng også tages i anvendelse.

 

Faciliteter:

 • Alle kahytter er indrettet med eget bad og toilet samt ventilationssystem.
 • På det træbelagte øvre dæk er der rigeligt med siddepladser, en udendørs bar med fadølsanlæg, grillområde og en skøn jacuzzi spa.
 • Skonnertens sejl kan enten betjenes manuelt med håndkraft eller elektrisk.
 • Når skibet ligger i havn, er der gratis WiFi-forbindelse til rådighed overalt på skibet.

Om sejlskibet S/S Wapen fan Fryslan

Det 55 meter lange sejlskib Wapen fan Frysland er den største 2-mastede skonnert, der sejler i Hollandsk farvand.

Skibet blev oprindelig bygget som et fragtskib i 1965 med henblik på at transportere alskens varer rundt i Holland, Belgien og Tyskland ad vandvejen. I 2003 blev Wapen fan Fryslan fuldkommen ombygget og indrettet som et forholdsvis luksuriøst sejlskib til passagertransport, og ombord på dette skib er du garanteret en ferie, hvor du kan nyde den varme, hyggelige og imødekommende stemning.

På øvre dæk finder du det store styrehus med bar og loungeområde, og panoramavinduerne giver en perfekt 360o  smuk udsigt til både havet og resten af skibet. På agterdækket er der en udendørs café og bar med fadølsanlæg og en jacuzzi-pool. Midtskibs er der soldæk med dæksstole og flere siddeområder både til afslapning og til at nyde et måltid udendørs, og der er rigeligt med siddepladser.

På nedre dæk er skibet indrettet med en stor salon, som er raffineret indrettet, og som også tjener som skibets restaurant.

Det er også på nedre dæk, at alle kahytterne ligger.

Kahytstyper:

Skibet er indrettet med 12 stk. Twin-kahytter til 2 personer, og fælles for alle kahytter er:

 • Skibets komfortable Twin-kahytter til to personer er ca. 10 m2 store og indrettet med 2 enkeltsenge med boxfjedre (90 x 200 cm), som nemt kan ændres til en dobbeltseng.
 • Twin-kahytten kan huse 3 personer, når en væghængt køjeseng også tages i anvendelse.
 • Alle kahytter er indrettet med eget bad og toilet.
 • Alle kahytter har vindue i form af et koøje, som kan åbnes.

Om sejlskibet S/S Leafde fan Fryslan

Leafde fan Frysland er en imponerende 3-mastet barkentiner, der gør sin jomfrurejse som cykelkrydstogtsskib i 2018 og ejes af de samme gode folk, som i mange år har sejlet cykelkrydstogter i Holland med den 3-mastede skonnert S/S Mare fan Fryslan.

Indvendigt kan dette luksussejlskib bedst beskrives som raffineret og er indrettet med 12 stk. pæne Twin-kahytter til 2 personer og 1 single-kahyt. I nogle af Twin-kahytter findes en væghængt køje, som giver plads til en ekstra person og ændrer kahytten til en Triple-kahyt til 3 personer.

Gode og rigelige måltider tilberedes med kærlighed og serveres i skibets restaurant, og skibets full-service bar er fyldt op og klar til afgang.

Styrehuset er indrettet i loungestil og med god udsigt over havet, som du kan nyde både herfra og ude på dækket.

Leafde fan Fryslan har rigelig plads til 25 personer (max. 30) og er ca. 50 meter lang og 7 meter bred, og skibet har et sejlareal på 750 m2.

Kahytstyper:

 • 12 stk. Twin-kahytter og
 • 1 stk. Single kahyt

Fælles for alle kahytter er:

 • Alle kahytter er indrettet med eget bad og toilet.
 • Alle kahytter har vindue i form af et koøje, som kan åbnes.
 • Nogle Twin-kahytter kan huse 3 personer, når en væghængt køjeseng også tages i anvendelse.


Dag1: Ankomst Enkhuizen
(Enkhuizen, Holland)
Dag 2: Enkhuizen - Medemblik - Den Oever
(Den Oever, Holland)
Dag 3: Den Oever - Texel - Oudeschild
(Oudeschild, Holland)
Dag 4: Texel - Terschelling
(Terschelling, Holland)
Dag 5: Terschelling
(West Terschelling, Holland)
Dag 6: Terschelling - Harlingen - Franeker - Makkum
(Makkum, Holland)
Dag 7: Makkum - Stavoren - Enkhuizen
(Stavoren, Holland)
Dag 8: Afrejse fra Enkhuizen
(Enkhuizen, Holland)

Kortet er til orienterende brug og indeholder ikke detailinformation i forhold til skibets præcise kajpladser.

 

Rejse anmeldelser

Der er endnu ingen anmeldelser for denne rejse

Giv en anmeldelse af rejsen