I Memory Tours elsker vi cykelferier og vil gerne fortælle dig lidt mere om, hvorfor det er anderledes at tage på cykelferie, og hvordan vi griber det an 🙂

Vi inddeler vore rejser i forskellige typer cykelferie:

  1. Cykelferie med indbygget bagagetransport mellem de hoteller, som vi har booket til dig undervejs på turen
  2. Cykelkrydstogt, hvor du kombinerer sejlads og skønne cykelture. Du bor hele ugen i den samme kahyt på skibet.
  3. Motionist-cykelferier med bagagetransport og hotelophold
  4. MTB Cykelferier med enten fast hotelbase eller flere hoteller og bagagetransport
  5. Team-træningsrejser hvor vi sørger for alt det praktiske med hotel, fly, cykelleje og evt. bagagetransport, men teamet som oftest selv styrer de daglige ruter og træningsture
Udsigtspause ved Donau-floden

Hotelbaseret cykelferie (nr. 1) og cykelkrydstogter (nr. 2) er som oftest dét, som vi kalder hyggecykling med daglige cykeletaper på 40-50 km i gennemsnit og evt. 1-2 dage med kortere (eller sjældent længere) distancer. Vi kalder det hyggecykling, fordi du i stille og roligt tempo cykler 15-18 km i timen og således vil have 3-4 timer i sadlen på en normal dagsetape.

Når du starter efter morgenmaden vil du således have masser af tid til både at holde pauser og kigge på seværdigheder. Du / I cykler i jeres eget tempo, holder pause når I har lyst og kigger på netop de seværdigheder, som har jeres interesse.

Afhængig af mulighederne på de enkelte destinationer kan en pause være bare at nyde den smukke udsigt, at holde en bade-/svømmepause, at gå på museum, at gøre et stop hos en lokal vinbonde, osv. alt efter jeres smag for, hvad jeres ferie skal indeholde. Og når I sidst på eftermiddagen checker ind på et nyt hotel, så vil jeres bagage stå klar til jer her. På cykelkrydstogtet vender I tilbage til skibet og jeres faste kahyt på hele turen.

For Motionistcykelferier (nr. 3) med hotelophold og bagagetransport er konceptet lige som ovenfor beskrevet, men de daglige etaper er længere og anderledes skruet sammen. De daglige afstande vil typisk starte omkring 75-80 km og være op til ca. 100-120 km. Samtidig kan der være udfordringer i form af bakker, da man på disse ture ikke undgår bjergetaper, som man vil gøre på hyggeturene. Men bortset fra højdemeter og afstande er konceptet for disse ture det samme som for de ovennævnte hotelbaserede ture.

MTB cykelferier (nr. 4) kan både være såkaldte stjerneture med fast base på et eller evt. to hoteller i hele ferien, eller med skiftende hoteller og bagagetransport. Vi har ikke p.t. så mange tilbud liggende på vores hjemmeside endnu, fordi oversætteren ikke er nået til det endnu. Det kommer … men kontakt os gerne for mere info.

Grupperejser med forskellige formål som træningsture og lignende skræddersyr vi efter behov for netop jeres gruppe og ønsker. Kontakt os gerne for mere info.

Om forfatteren

client-photo-1
BrittaTvedeHansen

Kommentarer

Skriv et svar